Ενδοοικογενειακή βία: Μία ακόμα σοκαριστική υπόθεση

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Μία ακόμα σοκαριστική υπόθεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ενδοοικογενειακή βία: Η υπόθεση οδηγείται σήμερα στη Δικαιοσύνη.

21.05.2024 | 08:33

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στη δημοσιότητα, αφού, σύμφωνα με καταγγελία 23χρονης, δέχτηκε ξυλοδαρμό και απειλές από τον σύντροφό της. Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της, ο οποίος μπροστά στα μάτια του νεογέννητου βρέφους τους, δε δίστασε να την πιάσει από τον λαιμό και να την απειλήσει. Το συμβάν έγινε αφού οι δυο τους είχαν γυρίσει από τον παιδίατρο, με τον 27χρονο να αρνείται την επίθεση, παραδεχόμενος ωστόσο πως μετά από καυγά θόλωσε και την έπιασε από τον λαιμό. Η υπόθεση οδηγείται σήμερα στη Δικαιοσύνη.

«Ήταν γεμάτη μελανιές»

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι έδρασαν γρήγορα», λέει η συνήγορος της κοπέλας, Ανθούλα Ανάσογλου. «Η κοπέλα κυνηγήθηκε στο σπίτι με το λεχούδι στην αγκαλιά της, χτυπήθηκε, τσίριζε και φώναζε. Όταν ο δράστης κατάλαβε ότι θα συλληφθεί, κατέβηκε τις σκάλες αλλά τον πρόλαβαν». Σύμφωνα με την ποινικολόγο, «η κοπέλα ήταν γεμάτη μελανιές. Προσπάθησε να την πνίξει ενώ είχε το βρέφος αγκαλιά». Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η νεαρή ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο άνθρωπο. «Όταν ήταν έγκυος η κοπέλα την χτύπησε. (…) Θεώρησε ότι πάει να τον παγιδεύσει και ξέσπασε με τον χειρότερο τρόπο».

«Αυτό που μας ενδιέφερες είναι οι ποινές, ειδικά σε ευάλωτες ομάδες. Θα έπρεπε ένα μέρος να εκτίεται. Με τον καινούργιο ποινικό κώδικα θα μπορούσε να εκτιθεί ένα μέρος, αυτό με ενδιαφέρει. Αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται για το παιδί του, δε δίνει διατροφή, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει μεθαύριο», καταλήγει η κα Ανάσογλου. Από την πλευρά της, η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, σημειώνει ότι βία σε ένα ζευγάρι δεν προκύπτει ποτέ ξαφνικά, αντίθετα πάντα προϋπάρχουν σημάδια που φανερώνουν μια προβληματική συμπεριφορά. «Η βία δε θα έρθει ποτέ ξαφνικά, θα υπάρχουν κι άλλα δείγματα από πίσω, που μπορεί να είναι πιο κρυφά, είτε λέγεται έλεγχος, είτε λέγεται αποκλεισμός. (…) Πολύ μεγάλη προσοχή πριν αποφασίσουμε να μπούμε στο κομμάτι της γονεϊκότητας διότι μετά μπαίνουν άλλες ευθύνες. Πολύ σωστή επεξεργασία ποιον άνθρωπο επιλέγω να έχω δίπλα μου».

Exit mobile version