Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηφισιά πόρτα σχολείου: Συνελήφθη ο εργολάβος και οι δύο γιοι του
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά πόρτα σχολείου: Συνελήφθη ο εργολάβος και οι δύο γιοι του

Δείτε βίντεο

Στην σύλληψη του εργολάβου και των δύο γιων του που τοποθέτησαν την επίμαχη καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητές δημοτικού στην Κηφισιά προχώρησαν οι Αρχές. Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, κατά το σχόλασμα των μαθητών από το 3ο Δημοτικό Κηφισιάς. Η καγκελόπορτα καταπλάκωσε τρεις μαθητές, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία. Ο δήμος σε ανακοίνωση του τονίζει πως μετά από αυτοψία που είχε διενεργηθεί στο συγκεκριμένο κτίριο «προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας», ενώ τονίζει πως θα προχωρήσει «άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς για το περιστατικό με την καγκελόπορτα

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις