Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναυάγιο στην Πύλο δίκη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι από το δικαστήριο της Καλαμάτας
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο δίκη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι από το δικαστήριο της Καλαμάτας

Ελεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι για το ναυάγιο στην Πύλο - Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου. Σήμερα αναμένονταν να ξεκινήσει η δίκη για τους εννέα Αιγυπτίους που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου. Ωστόσο πριν λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως δεν μπορεί να δικάσει την υπόθεση καθώς το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Έπειτα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι που δικάζονται ως διακινητές και κατηγορούνται παράλληλα και για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι, καθώς κρατούνται μόνο διοικητικά. Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται πως το ναυάγιο έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου του 2023 ανοιχτά της Πύλου και σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετέφερε σχεδόν 750 μετανάστες. Στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα, ενώ εκατοντάδες πιστεύεται ότι είναι οι αγνοούμενοι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις