Ανησυχητικά αποτελέσματα ελέγχων της Τροχαίας

ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχητικά αποτελέσματα ελέγχων της Τροχαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα, υπό την επήρεια αλκοόλ, έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς και έμπαιναν στο αντίθετο ρεύμα!

28.05.2024 | 19:37

Όχι μόνο οδηγούσαν, ακόμη και με επικίνδυνους ελιγμούς, χωρίς άδεια οδήγησης, αλλά πιάστηκαν να έχουν πιάσει το τιμόνι και υπό την επήρεια αλκοόλ! Συνέβη σε Αθήνα και Άρτα, στο πλαίσιο εξορμήσεων, αλλά και τακτικών ελέγχων της Τροχαίας σε άτομα που οδηγούν επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των άλλων οδηγών.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, ανακοίνωσε η Αστυνομία, στοχευμένων δράσεων της Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, υλοποιήθηκαν σε ένα 24ωρο, εντατικοί στοχευμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των Τμημάτων Τροχαίας κάθε περιοχής.

Χιλιάδες έλεγχοι

Διενεργήθηκαν 6.559 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.726 παραβάσεις, 90 εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Επιπλέον, συνελήφθη 53χρονος για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και στέρηση ικανότητας οδήγησης. Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

85 παραβάσεις μέθης, 7 εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος. 10 για παραβίαση σηματοδοτών, 57 για υπερβολική ταχύτητα, 1 για επικίνδυνους ελιγμούς, 80 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 272 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 22 για χρήση κινητού, 74 για ΚΤΕΟ, 17 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου, 3 για φορτηγά οχήματα, 102 για ωράριο εργασίας- ταχογράφο.

Ξήλωμα πινακίδων

Αφαιρέθηκαν, επίσης, 142 ζεύγη πινακίδων, 325 άδειες κυκλοφορίας, 308 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 242 οχήματα. Στην Άρτα, συνελήφθη το βραδινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, μέθη και για στέρηση άδειας οδήγησης. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «ο συλληφθείς, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος ενώ στερούνταν και άδειας οδήγησης. Στον συλληφθέντα βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες τροχονομικές παραβάσεις και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας».

Exit mobile version