Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεκάδες παιδιά στον Πειραιά είχαν πέσει θύματα τριμελούς συμμορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες παιδιά στον Πειραιά είχαν πέσει θύματα τριμελούς συμμορίας

Απειλούσαν με μαχαίρι τις παρέες και άρπαζαν τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών.

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν από τον περασμένο Νοέμβριο δεκάδες ανήλικα παιδιά, όταν στη διάρκεια της βόλτας τους με φίλους, βρέθηκαν απέναντι σε δύο ληστές, που απειλούσαν με μαχαίρι. Ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Πειραιά, που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό, την ταυτοποίηση δηλαδή, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ληστών, που αναστάτωναν γονείς και ανήλικους, με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις, ανέλαβε να δώσει τέλος στις ληστρικές επιδρομές κατά των παιδιών.

Εν τέλει, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο νεαρούς αλλοδαπούς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στις δικαστικές Αρχές για τη διάπραξη τουλάχιστον εννέα ενόπλων ληστειών με στόχο την αρπαγή των κινητών τηλεφώνων των παιδιών. Ειδικότερα, οι δράστες, ηλικίας, 22 και 23 ετών, κατηγορούνται για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, σε βάρος ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ψάχνουν και τρίτο

Στη συμμορία, γίνεται γνωστό από την Αστυνομία ότι συμμετείχε και τρίτος κακοποιός, ο οποίος αναζητείται. Επίσης το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι σε ποιο δίκτυο κλεπταποδόχων διοχέτευαν και πωλούσαν τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών, καθώς στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών υπό την απειλή μαχαιριού ή άλλων αντικειμένων, κυρίως σε βάρος ανηλίκων, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από τον Νοέμβριο του 2023, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδα και επέλεγαν κυρίως ανήλικα θύματα προκειμένου να επιτύχουν πιο εύκολα το σκοπό τους.

Άρπαζαν κινητά

Κινούνταν πεζή και με την απειλή χρήσης μαχαιριού ή άλλων αντικείμενων, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη, αφαιρούσαν από τα ανήλικα θύματα τα κινητά τους τηλέφωνα. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμορία των ληστών ανηλίκων ξεκίνησε τις τρομακτικές για τα παιδιά ληστείες, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου 2023, όταν μπροστά στην απειλή να μαχαιρωθούν βρέθηκαν, διαδοχικά, δύο παρέες ανηλίκων με πέντε παιδιά! Με διαφορά μόλις ενός τετάρτου της ώρας, στις 21:30 και 21:45, στην Αστυνομία έφθασαν δύο καταγγελίες για τη δράση διδύμου.

Η πρώτη ληστεία

Στην πρώτη περίπτωση, στην συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κλεισόβης, οι δράστες πλησίασαν έναν 16χρονο και έναν 15χρονο και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ αμέσως μετά ανέβηκαν σε μηχανή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγο αργότερα, στην συμβολή των οδών Προποντίδος και Ιππολύτου, οι ίδιοι δράστες, προσέγγισαν έναν 16χρονο και δύο 15χρονους και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και προσωπικά τους έγγραφα, ενώ και πάλι ανέβηκαν σε μηχανή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τις αναζητήσεις της Αστυνομίας που ακολούθησαν, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους, ενώ την έρευνα είχε αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου και ακολούθησε η σύσταση της ειδικής ομάδας, που ερευνούσε, κυρίως, με τον εντοπισμό των ληστών των ανηλίκων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις