Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιάστηκαν οι διαρρήκτες που χτυπούσαν σε Ηλιούπολη και Δάφνη
ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκαν οι διαρρήκτες που χτυπούσαν σε Ηλιούπολη και Δάφνη

Τρεις Γεωργιανοί και μια 46χρονη ομοεθνής στους συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αθηνών για διαρρήξεις διαμερισμάτων.

Με «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο, που είχαν στη διάθεσή τους, έκοβαν βόλτες στις γειτονιές της Δάφνης και της Ηλιούπολης. Όταν εντόπιζαν την πολυκατοικία στην οποία ήθελαν να τρυπώσουν, δύο από τα μέλη της συμμορίας κατέβαιναν από το όχημα. Ο ένας πλησίαζε την κεντρική είσοδο φορώντας καπέλο και προσπαθώντας να κατεβάζει στο πρόσωπο το γείσο για να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του στις κάμερες, προχωρούσε στην επόμενη φάση του σχεδίου.

Σίγουρος ότι ο συνεργός του, που είχε αναλάβει τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», επόπτευε τον δρόμο για να ειδοποιήσει αν τυχόν έβλεπε αστυνομικό όχημα, εκείνος χτυπούσε κουδούνια ενοίκων! Κάποιος άνοιγε την κεντρική πόρτα και αυτοί βρίσκονταν μέσα ερευνώντας με τον ίδιο τρόπο ποιος ένοικος απουσιάζει.

Μέχρι μαχαιροπήρουνα

Όταν το διαπίστωναν, ενώ είχε αναλάβει τον ρόλο του τσιλιαδόρου ο τρίτος της συμμορίας, που είχε βγει κι αυτός από το αυτοκίνητο, προχωρούσαν στην παραβίαση των κλειδαριών και αφαιρούσαν από χρήματα μέχρι κοσμήματα, ρολόγια ακόμη και σετ μαχαιροπήρουνων! Στην οργάνωση υπήρχε και τέταρτο μέλος, όπως αποδείχθηκε. Επρόκειτο για μια γυναίκα η οποία συνελήφθη επίσης μαζί με τους τρεις άνδρες.

Ο λόγος για συμμορία Γεωργιανών- «εξπέρ» στο άνοιγμα των κλειδαριών, η οποία εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Οι τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 27, 29 και 42, και η 46χρονη ομοεθνής τους, κατηγορούνται, λέει η Αστυνομία, για κλοπές από οικίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Από τα τέλη του 2023

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρουν στην ενημέρωσή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών «οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στις περιοχές της Δάφνης και της Ηλιούπολης. Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με το επιχειρησιακό του όχημα, αφού επέλεγαν την οικία- στόχο τους, την επιτηρούσαν προκειμένου να είναι βέβαιοι για την απουσία των ιδιοκτητών ή των ενοικιαστών τους και εισέρχονταν σε αυτή αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και τιμαλφή».

Περιπολίες της Αστυνομίας

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταφέρει να μπουν στα ίχνη τους αναγνωρίζοντας το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και είχαν ξεκινήσει περιπολίες στις δύο [περιοχές όπου σημειώνονταν τα χτυπήματα. Πράγματι… έπεσαν πάνω στους τρεις άνδρες της συμμορίας, πρωινές ώρες, αυτές που προτιμούσαν δηλαδή οι κακοποιοί καθώς οι ένοικοι βρίσκονται στις δουλειές τους ως επί το πλείστον.

Μετά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ. Μετά από έρευνες, όμως, που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Μετρητά, ρολόγια, υπολογιστής

Το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, 2 αλυσίδες, 11 ρολόγια, πλήθος κλειδιών οικιών, κοσμήματα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και σκληροί δίσκοι, αποδείξεις μεταφορών χρηματικών ποσών, κινητό τηλέφωνο, 2 σετ μαχαιροπίρουνα. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 6 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα, όπως είναι φυσικό συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες διαρρήξεις ίσως και σε άλλες συνοικίες της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις