Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω την κεραμική εστία: Το tip για να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές
PLUS

Πώς να καθαρίσω την κεραμική εστία: Το tip για να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές

Πώς να καθαρίσω την κεραμική εστία: Το αποτελεσματικό υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Όσοι διαθέτουν κεραμική εστία στην κουζίνα τους για το μαγείρεμα, γνωρίζουν πόσο σχετικά εύκολο είναι να δημιουργηθούν γρατσουνιές, αν δεν γίνει προσεκτικός καθαρισμός με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Γενικά η καθαριότητα της κουζίνας, όπως έχουμε ξαναπεί, πρέπει να είναι προτεραιότητα, καθώς είναι ο χώρος που βρισκόμαστε καθημερινά για να προετοιμάσουμε το φαγητό της οικογένειας. Με τη μαγειρική, τα μάτια της κουζίνας γεμίζουν με καμένα λίπη, τα οποία δεν είναι πάντα εύκολο να φύγουν. Χρειάζεται κυρίως να καθαρίζονται άμεσα οι λεκέδες πάνω στην κεραμική εστία, αλλά αν δεν μπορεί να γίνει άμεσα αυτό, υπάρχει η λύση με φυσικό τρόπο.

Ο πιο φυσικός τρόπος, για να καθαρίσετε τις κεραμικές σας εστίες είναι με τη χρήση της μαγειρικής σόδας. Το υλικό αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό, μιας και έχει ισχυρή δράση. Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την καθαριότητα των εμαγιέ εστιών. Για τη διαδικασία του καθαρισμού της κεραμικής σας εστίας, θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο μαλακά πανάκια. Το ένα πανάκι πρέπει να είναι τελείως στεγνό, ενώ το δεύτερο πρέπει να είναι νωπό.  βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε:

  • Σκορπίστε τη μαγειρική σόδα πάνω από τις εστίες σας. Δώστε μεγάλη προσοχή να ρίξετε τη σόδα σε όλη την επιφάνεια των εστιών.
  •  Χρησιμοποιήστε το στεγνό πανάκι, για να τρίψετε τη μαγειρική σόδα σε ολόκληρη την επιφάνεια της κεραμικής εστίας.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το νωπό πανάκι, για να τρίψετε όλους τους λεκέδες. Βρέξτε και χρησιμοποοήστε ξανά το πανάκι, όσες φορές χρειαστεί.
  •  Με ένα ακόμα νωπό πανάκι, καθαρίστε την κεραμική σας εστία από τη μαγειρική σόδα.

Πώς να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές από την κεραμική εστία

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις η ζάχαρη είναι αυτή που μπορεί να αφήσει κάποιες γραμμές πάνω στην εστία σας. Με ένα καλό καθάρισμα όμως αυτές οι γραμμές μπορούν να εξαφανιστούν. Ρίξτε πάνω στην εστία σας χλιαρό νερό, αφήστε το για λίγο να μαλακώσει η επιφάνεια και έπειτα ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα. Περάστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και οι «γρατζουνιές» σας θα εξαφανιστούν για πάντα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε τις “γραμμές” από την εστία σας. Αν οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές τότε δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Μπορείτε, όμως, να προφυλάξετε την εστία σας από μελλοντικές γρατζουνιές.

  • Μην σέρνετε ποτέ τα σκεύη σας πάνω στις εστίες. Σηκώνετέ τα αν θέλετε να τα μετακινήσετε.
  • Εάν σας πέσει πάνω ζάχαρη ή μέλι σκουπίστε αμέσως.
  • Διατηρήστε πάντα καθαρή την κεραμική σας κουζίνα. Μην την αφήνετε λερωμένη ούτε για μια ώρα.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις