Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξιχνίαση δολοφονίας στην Κρήτη 17 χρόνια μετά!
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνίαση δολοφονίας στην Κρήτη 17 χρόνια μετά!

Συνελήφθη με ένταλμα 39χρονος αλουμινάς ως δράστης της δολοφονίας 63χρονου κτηνοτρόφου στο Καστέλλι δήμου Μινώας Πεδιάδος.

Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια μετά την άγρια δολοφονία 63χρονου κτηνοτρόφου στο Καστέλλι Δήμου Μινώας Πεδιάδας Ηρακλείου, με ένταλμα της ανακρίτριας συνελήφθη 39χρονος αλουμινοκατασκευαστής ως δράστης του φόνου! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η εξέλιξη προέκυψε στο πλαίσιο της εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και ταυτοποιήθηκε άγνωστο δακτυλικό αποτύπωμα από τον τόπο του εγκλήματος. Η ταυτοποίησή του, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δακτυλοσκόπησης του δράστη σε υπόθεσή στην οποία ήταν κατηγορούμενος για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας, προσθέτει η Αστυνομία.

Που σημαίνει ότι από την εποχή της άγριας δολοφονίας του ανθρώπου αυτού, ο οποίος είχε χτυπηθεί με μανία από τον δράστη, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο όμως δεν ταυτοποιείτο με κανενός υπόπτου απ’ όσους εξετάστηκαν ως ύποπτοι. Το αποτύπωμα του 39χρονου συλληφθέντα προήλθε από την προσαγωγή του για ενδοοικογενειακό επεισόδιο όπου και δκατυλοσκοπήθηκε.

Το συνέκριναν

Όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, συγκρίθηκε το αποτύπωμά του και με το άγνωστο που παρέμενε «ορφανό» επί 17 χρόνια στα συρτάρια του εγκληματολογικού, οπότε και ταυτοποιήθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 39χρονος συλληφθείς όχι μόνο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη δολοφονία που συντάραξε το 2007 την περιοχή, αλλά είπε στους αστυνομικούς ότι ποτέ δεν είχε επισκεφθεί καν την αγροικία στην οποία διαπράχθηκε η δολοφονία!

Στα ανεξιχνίαστα

Η δολοφονία του κτηνοτρόφου Κουνάλη παρέμενε στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα και την κάλυπτε πυκνό μυστήριο. Για πολλά χρόνια, σύμφωνα με το creta live, συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου, ο οποίος δεν είχε δική του οικογένεια και ζούσε μόνος εκεί, παρακολουθούσαν στενά την πορεία των ερευνών και προσδοκούσαν να πάρουν από τις Αρχές απαντήσεις: Ποιος και γιατί σκότωσε τον άνθρωπό τους με τόση μανία; Στο παρελθόν υπήρξαν υποψίες σε βάρος κι άλλων προσώπων, ωστόσο απαλλάχθηκαν με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι από τους υπόπτους είχαν ληφθεί δείγματα γενετικού υλικού, τα οποία όμως δεν ταυτοποιήθηκαν με τα υπολείμματα δέρματος, που βρέθηκαν σε νύχι του θύματος, αλλά ούτε και με το αποτύπωμα που βρέθηκε στην πόρτα της οικίας του 63χρονου.

Η νύχτα της δολοφονίας

Τη νύχτα της δολοφονίας, ο 63χρονος κτηνοτρόφος Κώστας Κουνάλης, είχε επιστρέψει από καφενείο της περιοχής στην αγροικία του, στην Αγία Παρασκευή, κάθισε στο κρεβάτι και παρακολουθούσε τηλεόραση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάποιος έκλεισε τον διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος που ήταν εγκατεστημένος στο εξωτερικό του σπιτιού. Ο δράστης της δολοφονίας επέδειξε απίστευτη μανία σε βάρος του. Τον άρπαξε με μίσος από τα μαλλιά και μάλιστα ξεπάτωσε μία τούφα. Άρχισε να χτυπάει με δύναμη το πρόσωπο του στο πάτωμα. Τη χαριστική βολή την έδωσε όταν τον χτύπησε απανωτές φορές στο κεφάλι με ένα δρύινο καρεκλοπόδαρο.

Ήταν τέτοιο το μένος που το ξύλο έσπασε. Το μεγαλύτερο κομμάτι ο δολοφόνος το πήρε μαζί του, εκτός από ένα μικρότερο τμήμα που διέφυγε της προσοχής του, καθώς είχε καλυφθεί από το σώμα του θύματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις