Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω την μπανιέρα μου: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για να είναι πάντα σαν καινούργια
PLUS

Πώς να καθαρίσω την μπανιέρα μου: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για να είναι πάντα σαν καινούργια

Πώς να καθαρίσω την μπανιέρα μου: Είναι απαραίτητο να γίνεται σε καθημερινή βάση, για να μείνουμε μακριά από τα μικρόβια και άλλες βρωμιές.

Ο καθαρισμός της μπανιέρας, πιθανόν να είναι μια από τις πιο όχι και τόσο εύκολες δουλειές του νοικοκυριού, διότι πολύ συχνά μαζεύονται άλατα και κιτρινίλες, τα οποία θέλουν τρόπο για να καθαρίσουν. Λόγω της καθημερινής χρήσης που κάνουμε, η μπανιέρα μαζεύει λεκέδες εύκολα από το νερό και από διάφορα προιόντα που χρησιμοποιούμε για το ντούζ μας. Ωστόσο, η απολύμανση της μπανιέρας είναι απαραίτητο να γίνεται σε καθημερινή βάση, για να μείνουμε μακριά από τα μικρόβια και άλλες βρωμιές. Ασφαλώς θα πρέπει να γνωρίζετε από τι υλικό είναι φτιαγμένη η μπανιέρα σας, προκειμένου να επιλέξετε τη κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού.

Παρακάτω θα δείτε 4 διαφορετικούς τρόπους για τον καθαρισμό της μπανιέρας σας. Μπορεί να είναι το μέρος που καθαρίζετε συχνά, όμως ακόμα και αν την πλένετε τακτικά, μπορεί να παραμένει βρόμικη. Για να την διατηρήσετε καθαρή χρειάζεστε συγκεκριμένους μεθόδους. Θα χρειαστείτε τα γάντια σας, την καλή διάθεση και τα παρακάτω υλικά, για να παραμένει πάντα καθαρή και αστραφτερή.

Τρόποι καθαρισμού μπανιέρας

Βημα 1 (λευκό ξίδι)

Ένας  αποτελεσματικός τρόπος  για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας είναι το ξύδι. Το ξύδι λευκαίνει όλες τις επιφάνειες και έχει και απολυμαντικές ιδιότητες. Το ξύδι είναι ένα μη τοξικό καθαριστικό. Η απολύμανση με λευκό ξύδι αποτελεί επίσης  και ένα φυσικό τρόπο καθαρισμού. Κάποιες από τις ιδιότητες του λευκού ξυδιού ειναι:

  • Αντιμετώπιση οσμών: Επίσης το ξύδι βοηθάει στην καταπολέμηση των αλάτων, γιατί περιέχει τα φυσικά οξέα που μπορούν να διασπάσουν την μούχλα και τα άλατα.
  • Διαδικασία: Βυθίστε ένα σφουγγάρι σε ενα μπολ με λευκό ξύδι και τρίψτε την επιφάνεια της μπανιέρας σας. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Βήμα 2 (χυμός με λεμόνι και αλάτι)

Αν η μπανιέρα σας έχει σκουριά μπορείτε να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά με χυμό λεμονιού και αλάτι. Ψεκάστε  την μπανιέρα σας με χυμό λεμονιού, αφήστε να δράσει για 20 λεπτά, και στην συνέχεια ψεκάστε ξανά με αλατόνερο σε όλη την επιφάνεια της. Αφήστε για 10 ακόμη λεπτά και στην συνέχεια με ένα σφουγγάρι τρίψτε την μπανιέρα. Αν η σκουριά επιμένει να υπάρχει επαναλάβετε ξανά την διαδικασία. Ο τρόπος αυτός είναι εντελώς φυσικός.

Βήμα 3 (shampoo)

Για τον πιο αποτελεσματικό καθαρισμό μπανιέρας, χρησιμοποιήστε shampoo. Tο shampoo είναι ένα φθηνό αλλά και  αποτελεσματικό προϊόν για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας.  Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα super market και σε μεγάλες ποσότητες. Με την χρήση shampoo η μπανιερα σας θα λάμψει! Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τον νιπτήρα και την τουαλέτα.

Βήμα 4 ( Μαγειρική σόδα και σαπούνι )

Ένας ακόμα τρόπος, από τους πιο αποτελεσματικούς στον καθαρισμό της μπανιέρας σας είναι η χρήση ενός μίγματος  μαγειρικής σόδας και σαπουνιού. Ανακατέψτε το μείγμα και απλώστε το σε όλη την μπανιέρα. Μπορείτε να  επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε εβδομάδα για μια λαμπερή και πεντακάθαρη μπανιέρα. Η σόδα θα απομακρύνει τους δύσκολους  λεκέδες και το σαπούνι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των μικροβίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις