Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να πλύνω τα παπούτσια στο πλυντήριο: Χρήσιμες οδηγίες για να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα
PLUS

Πώς να πλύνω τα παπούτσια στο πλυντήριο: Χρήσιμες οδηγίες για να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα

Πώς να πλύνω τα παπούτσια στο πλυντήριο: Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, ελέγξτε τις οδηγίες φροντίδας των παπουτσιών σας για συγκεκριμένες συστάσεις.

Ο καθαρισμός ορισμένων παπουτσιών ίσως να μας δυσκολεύει, καθώς υπάρχουν κάποιοι έντονοι λεκέδες που δε φεύγουν τόσο εύκολα. Τα πάνινα παπούτσια κυρίως και τα sneakers, λερώνονται εύκολα και συχνά χρειάζονται καθάρισμα. Το πλύσιμο των παπουτσιών στο χέρι είναι αρκετά απαιτητικό και χρονοβόρο, γιατί θέλει μούλιασμα σε σαπουνόνερο και τρίψιμο με βούρτσα για να απομακρυνθούν βρωμιές και λεκέδες και από την άλλη, το πολύ τρίψιμο είναι δυνατόν να φθείρει την επιφάνεια του παπουτσιού ή να προκαλέσει σημάδια. Ευτυχώς, το πλύσιμο των παπουτσιών ή άλλων υποδημάτων δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Το πλύσιμο των παπουτσιών σας στο πλυντήριο μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, ελέγξτε τις οδηγίες φροντίδας των παπουτσιών σας για συγκεκριμένες συστάσεις. Σε γενικές γραμμές, τα παπούτσια από καμβά και τα αθλητικά παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως το νάιλον, το βαμβάκι και ο πολυεστέρας είναι ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο. Αυτά τα υλικά είναι ανθεκτικά και δε θα πρέπει να καταστραφούν από το απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ενώ υπάρχουν ορισμένα παπούτσια που προσφέρονται για πλύσιμο στο πλυντήριο, πολλοί άλλοι τύποι υποδημάτων, απαιτούν καθαρισμό στο χέρι ή εξειδικευμένη φροντίδα. Τα παπούτσια από υλικά όπως το δέρμα, το σουέτ και το βινύλιο δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο. Εάν τα παπούτσια σας είναι κατασκευασμένα από ευαίσθητο υλικό (όπως μετάξι) ή διαθέτουν χάντρες, κεντήματα, πούλιες ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία, πηγαίνετε τα σε έναν ειδικό στην επισκευή και τον καθαρισμό υποδημάτων για να αποφύγετε την καταστροφή τους. Ελέγχετε πάντα ξανά τις οδηγίες φροντίδας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές να βάλετε τα παπούτσια σας σε πρόγραμμα πλυντηρίου και στεγνωτηρίου.

Πώς να πλύνετε παπούτσια

Αρχικά, αφαιρέστε τα κορδόνια ή/και τους πάτους από τα παπούτσια σας. Τα κορδόνια των παπουτσιών σας μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, αρκεί να τα βάλετε σε μια διχτυωτή σακούλα ρούχων που κλείνει με φερμουάρ ή είναι ασφαλισμένη. Αυτό θα αποτρέψει τα κορδόνια σας από το να μπερδευτούν στο πλυντήριο ή να τυλιχτούν γύρω από κινούμενα μέρη. Εάν τα κορδόνια σας είναι ιδιαίτερα βρώμικα, μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι με απορρυπαντικό πλυντηρίου και μια μαλακή βούρτσα. Εάν τα παπούτσια σας έχουν λάσπες, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν τα υπολείμματα και στην συνέχεια βάλτε τα στο πλυντήριο.

Τοποθετήστε τα παπούτσια πάντα σε μια τη σακούλα στο πλυντήριο μαζί με μερικές παλιές πετσέτες για να εξισορροπήσετε το φορτίο της πλύσης. Ρυθμίστε το πλυντήριό σας σε ευαίσθητο κύκλο πλύσης με κρύο νερό και επιλέξτε αργή ή χωρίς στύψιμο. Το απορρυπαντικό σε σκόνη μπορεί να κολλήσει στα παπούτσια, αν δε διαλυθεί σωστά, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού υγρό απορρυπαντικό. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, αφαιρέστε τα παπούτσια και τα κορδόνια σας από τις διχτυωτές σακούλες ρούχων και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα. Μπορείτε να γεμίσετε τα παπούτσια σας με καθαρά πανιά ή χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε την υπερβολική υγρασία και να βοηθήσετε τα παπούτσια σας να διατηρήσουν το σχήμα τους καθώς στεγνώνουν. Αν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τα παπούτσια σας σε δροσερό χώρο όπου θα δέχονται πολύ ηλιακό φως για να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

ΠΗΓΗ: blogshopflix

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις