Ολυμπιακός Conference League: Αποθέωση από τον ξένο Τύπο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός Conference League: Αποθέωση από τον ξένο Τύπο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Ολυμπιακό μετά την κατάκτηση του Conference League!

30.05.2024 | 08:44

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία. Μια ανεπανάληπτη ιστορία την οποία ονειρεύονταν επί δεκαετίες οι «ερυθρόλευκοι». Με γκολ του Αγιούμπ Ελ Καμπί στην παράταση, οι Πειραιώτες επικράτησαν της Φιορεντίνα με 1-0 και έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο.

Αναμενόμενα και λογικά, ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή το Νο1 θέμα ολόκληρης της Ευρώπης. Από την Ιταλία και την Ισπανία, μέχρι τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Παντού «παίζει» το όνομα του Ολυμπιακού, με τα διεθνή ΜΜΕ να αποθεώνουν τους πρωταθλητές του Conference League και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός: Πρώτη ομάδα εκτός Big-5 που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο μετά το 2011

Το μέγεθος του κατορθώματος των «ερυθρολεύκων» δεν φαίνεται μόνο από χθες, αλλά και από το γεγονός πως έγιναν η πρώτη ομάδα εκτός των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων που κατακτά ένα τρόπαιο σε μία διοργάνωση της UEFA, μετά από 13 χρόνια.

Η προηγούμενη ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο ήταν η Πόρτο στον πορτογαλικό τελικό του Europa League το 2011 κόντρα στην Μπράγκα, στον οποίο επικράτησε με 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Όσον αφορά την τελευταία ομάδα που μπόρεσε να κερδίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο παίζοντας «εντός» έδρας, δηλαδή στην χώρα της, όπως έκανε χθες ο Ολυμπιακός, αυτή είναι η Φέγενορντ που το 2002 κέρδισε το Κύπελλο UEFA επικρατώντας στον τελικό με 3-2 της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Video από ψηλά: Ανατριχίλα, τι συνέβη στον Πειραιά όταν σκόραρε ο Ελ Καμπί

Κι εκεί που όλοι προετοιμάζονταν για τη διαδικασία των πέναλτι ήρθε ο Αγιούμπ Ελ Καμπί να σκοράρει και να χαρίσει τον πρώτο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό τίτλο στον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά δεκάδες χιλιάδες κόσμου πανηγύρισαν έξαλλα εκείνη τη στιγμή. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με κάμερα από ψηλά και πως η αγωνία και το άγχος μετατράπηκε σε λάβα πανηγυρισμών όταν ο Ελ Καμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτια.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος του κόσμου το έκανε κι αυτό»

Τα δικά της συγχαρητήρια έστειλε και της ΚΑΕ, αναφέροντας πως «ο μεγαλύτερος πολύ αθλητικός Σύλλογος του κόσμου, το έκανε κι αυτό». «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας, ο ΘΡΥΛΟΣ μας, έφερε στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας! Ο μεγαλύτερος πολύ αθλητικός Σύλλογος του κόσμου, το έκανε κι αυτό! Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας για την κατάκτηση του Europa Conference League! Μας κάνατε περήφανους! Σας ευχαριστούμε!!!», ανέφερε.

Exit mobile version