Φυτεία κάνναβης στην Εύβοια με… σεκιούριτι!

ΕΛΛΑΔΑ

Φυτεία κάνναβης στην Εύβοια με… σεκιούριτι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Το προσδοκώμενο όφελος έφτανε το... 1 εκατομμύριο ευρώ!

30.05.2024 | 20:23

Μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Εύβοια με…σεκοιύριτι! Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, που είχαν τις σχετικές πληροφορίες, ταξίδεψαν μυστικά στην Εύβοια, ξερίζωσαν την τεράστια φυτεία με 1061 δενδρύλλια και συνέλαβαν τέσσερις εμπλεκόμενους, τρεις αλλοδαπούς κι έναν ημεδαπό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο τελευταίος, προς μεγάλη τους έκπληξη, υπάλληλος σε εταιρία σεκιούριτι διέθετε το αυτοκίνητο της εταιρίας προκειμένου σε ώρες που εργαζόταν για άλλους σκοπούς, να μεταφέρει άτομα και τρόφιμα στον χώρο της φυτείας προκειμένου να μην κινούνται υποψίες! Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε,  οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική έκταση, σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από τα 1061  δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας, από τα οποία τα 103 φύονταν σε πλαστικά κυψελίδια φυτωρίου, προκείμενου να μεταφυτευτούν σε έτερο χώρο καλλιέργειας.

Επιπλέον, προσθέτει η Αστυνομία, στο χώρο της φυτείας οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει ανάμεσα σε  βλάστηση πρόχειρο παράπηγμα με δύο σκηνές για την διαμονή τους, ενώ είχαν εγκαταστήσει λάστιχο ποτίσματος και μετέφεραν νερό από παρακείμενη πηγή. «Από την αστυνομική προανάκριση», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ «προέκυψε ότι από αρχές Απριλίου του 2024, οι συλληφθέντες -μεταξύ των οποίων τα δυο αρχηγικά μέλη- είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε στην καλλιέργεια οργανωμένης φυτείας κάνναβης»

Ο ρόλος του σεκιούριτι

Στη συνέχεια αναλύεται ο ρόλος του σεκιούριτι: «Παράλληλα, ο ένας συλληφθείς προκειμένου να μην προκαλεί υποψίες για την παράνομη δραστηριότητά του, μετέφερε τα αρχηγικά μέλη και τα εφόδια που του παρέδιδαν, με όχημα εταιρίας φύλαξης, στην οποία εργαζόταν, κατά τις ώρες απασχόλησής του». Στον χώρο, συνεχίζει η Αστυνομία,  της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρόφιμα και είδη ένδυσης – υπόδησης, διάσπαρτα καλλιεργητικά εργαλεία, αρδευτικός εξοπλισμός, λιπάσματα και λοιπά αντικείμενα που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν:

1.500  σπόροι κάνναβης, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM, 940 ευρώ και ένα αυτοκίνητο.

Το προσδοκώμενο όφελος από τη συνολική συγκομιδή κάνναβης, ανέρχεται στο ποσό των 1.000.

Στο χώρο της φυτείας οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση πρόχειρο παράπηγμα με δύο σκηνές για την διαμονή τους, ενώ είχαν εγκαταστήσει λάστιχο ποτίσματος και μετέφεραν νερό από παρακείμενη πηγή.

Exit mobile version