“Γιατροί” στη Φλώρινα, “λογιστές” στην Κέρκυρα!

ΕΛΛΑΔΑ

“Γιατροί” στη Φλώρινα, “λογιστές” στην Κέρκυρα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αστυνομικοί του Τμήματος Αμύντιου κινητοποιήθηκαν τάχιστα

30.05.2024 | 20:31

Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί! Πολίτες, που υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να γίνουν ντετέκτιβ και ξεσκεπάζουν τους δράστες των απατών με τις οποίες επιχειρούν να αρπάξουν από τρομοκρατημένους πολίτες μεγάλα ποσά δήθεν για εμπλοκή συγγενών τους σε τροχαία ή της ανάγκης, τάχα, υποβολής τους σε χειρουργική επέμβαση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο πολίτες στη Φλώρινα, οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφωνήματα-τρόμου από έναν άνδρα και μια γυναίκα, όταν άκουσαν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης λόγω τραυματισμού σε τροχαίο, δεν πανικοβλήθηκαν. Προσποιήθηκαν ότι συμφώνησαν να καταβάλουν τα…έξοδα για την επέμβαση, αλλά ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Αμύντιου κινητοποιήθηκαν τάχιστα και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Φλώρινας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον άνδρα, ενώ αναζητούν τη γυναίκα.

Επρόκειτο για 48χρονο για τον οποίο προέκυψε ότι μαζί με την άγνωστη γυναίκα είχε εμπλακεί σε τρεις υποθέσεις απατών, σε Εδεσσα-Φλώρινα, εκ των οποίων από τη μία απέσπασαν χρήματα ενώ από τις άλλες δύο όπως προαναφέρθηκε, όχι.

Πώς περιγράφει η αστυνομία τις συνθήκες απατών και σύλληψης: «Αγνωστα άτομα, τηλεφώνησαν σε δύο ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχή της Φλώρινας και ανέφεραν ψευδώς σε αυτούς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης. Οι ανωτέρω πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές». Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα και κατάφεραν να εντοπίσουν σε αυτοκίνητο τον 48χρονο.

Στη σωματική έρευνα διαπίστωσαν ότι έφερε 1300 ευρώ. Δεν άργησαν να καταλάβουν την «πηγή» προέλευσης. Ανήκαν σε 83χρονη γυναίκα από την Έδεσσα, από την οποία, με τα ίδια… παραμύθια που ξεφούρνισαν, είχαν αποσπάσει το ποσό. Βρέθηκαν ακόμη στην κατοχή του 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και κατασχέθηκε.

Οι “λογιστές”

Τις ίδιες ώρες, ένας άλλος πολίτης από την Κέρκυρα με την καταγγελία του κινητοποίησε την αστυνομία να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι κάποιοι παριστάνοντας τους λογιστές, επιχειρούν να αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία για να σηκώσουν χρήματα, υποσχόμενοι επιδόματα από το Κράτος! Ετσι, η ανακοίνωση, της αστυνομίας, αναφέρει: Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι πολίτης στην Κέρκυρα, κατήγγειλε απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης σε βάρος του.

Ειδικότερα, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προφασιζόμενος τον λογιστή και με το πρόσχημα καταβολής συγκεκριμένου επιδόματος από το Κράτος, επιχείρησε να του αποσπάσει προσωπικά στοιχεία ηλεκτρονικής τραπεζικής, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του. Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100».

Exit mobile version