Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Μάχη” ιδιοκτήτη εταιρείας με Ρομά – Του πετούσαν πέτρες, τον εμβόλισαν στο αυτοκίνητο
ΕΛΛΑΔΑ

“Μάχη” ιδιοκτήτη εταιρείας με Ρομά – Του πετούσαν πέτρες, τον εμβόλισαν στο αυτοκίνητο

Συνελήφθη ο ένας

Μάχη σώμα με σώμα με τρεις ληστές Ρομά, έδωσε επιχειρηματίας στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τους εισβολείς και να σώσει από τα χέρια τους τα κλοπιμαία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την περιγραφή των σκηνών, που μόνο σε ταινίες δράσης βλέπει κανείς, κάνει η ίδια η Αστυνομία, που κατάφερε με άμεση κινητοποίηση να περάσει χειροπέδες στον έναν εκ των τριών δραστών.«Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον οποίο και τραυμάτισαν, δύο εξ’ αυτών, πετώντας του πέτρες και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο τρίτος εμβόλισε το όχημά του.

Ο παθών διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης». Όλα αυτά με αφορμή την εξιχνίαση της ληστείας και της άγριας επίθεσης που δέχθηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όταν αντελήφθη τις κινήσεις των τριών δραστών μέσα στις εγκαταστάσεις.

Η εξιχνίαση

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ «στην εξιχνίαση της ληστείας, που έλαβε χώρα σε επιχείρηση, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, έπειτα από διερεύνηση του περιστατικού. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς ημεδαποί ηλικίας 43, 46 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ έπειτα από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε οικισμό των Διαβατών και συνέλαβαν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας τον πρώτο εξ’ αυτών». Το σύνολο των κλοπιμαίων αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη.  Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καταλήγει η Αστυνομία.

Τι λέει ο τραυματίας

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και θύμα των ληστών, που του επιφύλαξαν εφιαλτικές στιγμές, μοιράστηκε την τραυματική του εμπειρία στο Facebook, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία του αυτοκινήτου του, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές, κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η αστυνομία του Α.Τ. Ασφαλείας Λαγκαδά κινητοποιήθηκε άμεσα και, σε λιγότερο από 24 ώρες, κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες. Ο τραυματίας ιδιοκτήτης εξέφρασε εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Αστυνομία για την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι αστυνομικοί. Ωστόσο, επεσήμανε και την ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει περισσότερο τα στελέχη της Αστυνομίας, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο έργο τους και στην ασφάλεια των πολιτών και όχι να απασχολούνται σε γραφειοκρατικές εργασίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις