Ακτοπλοϊκά Άγιος Κωνσταντίνος: Ξεσηκωμός των κατοίκων από τη διακοπή στα δρομολόγια προς Σποράδες

ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοϊκά Άγιος Κωνσταντίνος: Ξεσηκωμός των κατοίκων από τη διακοπή στα δρομολόγια προς Σποράδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ακτοπλοϊκά Άγιος Κωνσταντίνος: Το κείμενο της ανακοίνωσης

02.06.2024 | 10:14

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Αγίου Κωνσταντίνου και γενικότερα της Φθιώτιδας από την ξαφνική απόφαση διακοπής των θαλάσσιων δρομολογίων από το λιμάνι της Λοκρίδας προς τα νησιά των Σποράδων. Η παύση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων έγινε με την έναρξη του καλοκαιριού και μετά τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, που ενώ θα περίμενε κανείς το λιμάνι να αναβαθμιστεί , αντιθέτως υποβαθμίζεται με σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, σε μια πολύ δύσκολη εποχή. «Οι πολίτες αυτού του τόπου ΑΓΩΝΙΟΥΝ! Γι ‘αυτό τον λόγο απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στα αιτήματα μας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30….», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης – κάλεσμα:

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου μας, που σημειωτέον φέτος συμπληρώνει 180 χρόνια από τη σύσταση του, παύθηκαν τα δρομολόγια του καραβιού που συνέδεε το ιστορικό μας λιμάνι με τις Βόρειες Σποράδες.

Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο λόγος που απέτρεψε την παρουσία μίας συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής εταιρείας να πραγματοποιήσει τα φετινά δρομολόγια ήταν οι καταγγελίες ενός αμελητέου αριθμού κατοίκων κ επαγγελματιών του τόπου. Καταγγελίες που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων και των επαγγελματιών», αναφέρονται μεταξύ άλλων.

Ετικέτες
Exit mobile version