Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: “Αφήστε την πλακίτσα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: “Αφήστε την πλακίτσα”

«Στο πρόχειρο βίντεο που ετοίμασε από το πανάκριβο εξοχικό του στις Σπέτσες καταφεύγει συνειδητά στην τεχνική της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας»

«Πόλεμο» στο διαδίκτυο μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Η σκληρή κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις αναφορές Σκέρτσου για τις διαφορετικές τιμολογήσεις των πολυεθνικών στις χώρες της ΕΕ.  Οι αναφορές του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας ο οποίος του απάντησε ότι ουσιαστικά υπερασπίζεται τις καταχρηστικές πρακτικές των πολυεθνικών και τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του. Η κόντρα των δύο πολιτικών δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε μέσω των social media στην ρητορική του για την ακρίβεια. Χωρίς να κάνει την παραμικρή νύξη στο θέμα του πόθεν έσχες ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας ουσιαστικά παραδέχεται ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια οφείλεται στην ύπαρξη κερδοσκόπων…

«Αν συνεχίσει να ξεμπροστιάζει έτσι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως πρέπει να σκεφτούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να του προτείνουμε θέση στα ψηφοδέλτιά μας» ήταν η καταληκτική αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη. «Αφήστε την «πλακίτσα» και σοβαρευτείτε κ. Κασσελάκη ήταν το αισχμηρό σχόλιο του υπουργού Επικρατείας που απάντησε εκ νέου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας του μάλιστα ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μην έχει καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών του καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Αναλυτικά η ανάρτηση Σκέρτσου

Αφήστε την “πλακίτσα” και σοβαρευτείτε κ. Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis, όπως αρμόζει ο θεσμικός σας ρόλος. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι να μην έχετε καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών σας καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης. Ή να ακούμε καινοφανείς απόψεις από συμβούλους σας ότι το πόθεν έσχες ανάγεται στη σφαίρα του “κουτσομπολιού”! Τι κρύβετε και από ποιον; Και σε ποια χώρα νομίζετε ότι έχετε προσγειωθεί; Μελετήστε καλύτερα το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που θέλετε να εκπροσωπείτε και μετά μιλήστε.

Όσο για την επιμονή σας στη στρεψοδικία, καμία έκπληξη. “Παλιά σας τέχνη κόσκινο” στον ΣΥΡΙΖΑ. Μελετήστε λοιπόν καλύτερα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να διαπιστώσετε ότι το ίδιο στην ουσία προϊόν με λίγο διαφορετική ετικέτα ή ποσότητα (διαφορετικό όχι καλύτερο κ. Κασσελάκη της εύκολης διαστρέβλωσης) μπορεί να ξεγλιστρά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό επικαλείται ο πρωθυπουργός στην επιστολή του, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δυστυχώς σε αυτό στέκεται απέναντι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους ποια συμφέροντα καλύπτετε ή φοβάστε να κατονομάσετε; Αλλά μην σας σκοτίζω τέτοια ώρα, Σάββατο βράδυ! Σας εύχομαι καλή διασκευή στο πάρτυ των πλουσίων φίλων σας στην Ύδρα όπου μόλις μεταβήκατε από το αγνώστων περιουσιακών στοιχείων σπίτι σας στις Σπέτσες.

  1. skertsos2

Η πρώτη ανάρτηση Σκέρτσου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει συνειδητά για μια ακόμη φορά στην τεχνική της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του. Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας ήταν προηγούμενη ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος σημείωσε ότι «δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρόχειρο βίντεο που ετοίμασε από το πανάκριβο εξοχικό του στις Σπέτσες (για το οποίο ακόμη περιμένουμε να μάθουμε το πόθεν και το έσχες) καταφεύγει συνειδητά για μια ακόμη φορά στην τεχνική της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας.

Ακόμη δυστυχέστερα, διαπράττει ένα μείζον πολιτικό λάθος: αντί να υπερασπίζεται τα λαϊκά εισοδήματα και συμφέροντα έναντι των πολυεθνικών κολοσσών, υπερασπίζεται επί της ουσίας τις καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές τους που τους επιτρέπουν να παίζουν με τις τιμές σε ομοειδή προϊόντα από αγορά σε αγορά εντός της ευρωπαϊκής ένωσης». Απευθυνόμενος, τέλος, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ‘Ακης Σκέρτσος ανέφερε: «Κύριε Κασσελάκη όταν η αγάπη σας για την πατρίδα και τους πολίτες επικρατήσει του μένους σας για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας μας, τότε ίσως αποκτήσετε πιο καθαρή κρίση αλλά και πιο εποικοδομητική αντιπολιτευτική στάση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έως τότε έχετε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσετε».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας είπε: «Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας. Υπουργός Επικρατείας! Βρήκε γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει φτηνότερα στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα: Έχει υποδεέστερη σύνθεση! Η ίδια μάρκα. Η ίδια συσκευασία. Τα ίδια γραμμάρια. Όμως, μέσα στο κουτί που πωλείται στη Γερμανία οι κόκκοι είναι υποδεέστεροι! Γιατί είναι γνωστό ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα αγοράζουμε μόνο κόκκους που έχουν τα πτυχία τους, το πιάνο τους, τα γαλλικά τους».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε επιπλέον και στο ελληνικό κρητικό λάδι, λέγοντας ότι «εμείς το εξάγουμε» και πως όμως «οι Έλληνες το πληρώνουμε 18,14 ευρώ το λίτρο», ενώ «οι Γάλλοι με τον διπλάσιο μισθό το πληρώνουν 13,5 ευρώ το λίτρο». «Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας. Νομίζω ότι είναι ώρα να απαντήσουμε με δύο λέξεις: έχουμε αξιοπρέπεια», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Κασσελάκης.

Παγκόσμια πρωτοτυπία υπουργός επικρατείας να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανάρτησή του απάντησε στον υπουργό Επικρατείας. «Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία των τριπλάσιων μισθών, ο κ. Σκέρτσος ομολογεί ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια οφείλεται στην ύπαρξη κερδοσκόπων που δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της κυβέρνησης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:«Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ο υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα. Τον παρακαλώ να ζητήσει και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και περιοριστεί το οξύ πρόβλημα.
Αν συνεχίσει να ξεμπροστιάζει έτσι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως πρέπει να σκεφτούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να του προτείνουμε θέση στα ψηφοδέλτιά μας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις