Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – Παναθηναϊκός 65-80: Εντάσεις, διπλό και ραντεβού στους τελικούς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρης – Παναθηναϊκός 65-80: Εντάσεις, διπλό και ραντεβού στους τελικούς

Άρης - Παναθηναϊκός 65-80: Οι «πράσινοι» νίκησαν στους ημιτελικούς της Stoiximan Basket League (2-0) καθώς επικράτησαν εύκολα στο «Αλεξάνδρειο» και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς

Σ’ ένα ματς με ιδιαίτερη ένταση και μεγάλο εκνευρισμό, ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2/2 απέναντι στον Άρη και να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς της Stoiximan Basket League όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με το πλεονέκτημα της έδρας. Μάλιστα υπήρξαν στιγμές όπου ο Εργκίν Αταμάν ήταν έξω φρενών κάνοντας συνεχώς παράπονα για σκληρό παιχνίδι από πλευράς τον γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ήταν πολύ ανώτερος σε σχέση με τους «κιτρίνους» και ήταν το αφεντικό του αγώνα από το δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι και το τέλος του αγώνα. Μάλιστα είχε στείλει τη διαφορά και στο +22 κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, δείγμα και της απόλυτης κυριαρχίας του στο «Nick Galis Hall».

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την τελική επικράτηση, ενώ τον ακολούθησαν οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ οι οποίοι είχαν από 10 και 15 πόντους αντίστοιχα. Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα και για τις δύο ομάδες οι οποίοι είχαν σε πρώτη φάση 0/7 τρίποντα και έβλεπαν το καλάθι σαν… κουμπότρυπα. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο καθώς τόσο ο Άρης όσο και ο Παναθηναϊκός έβγαλαν πολλή ενέργεια και δεν έδιναν τίποτε εύκολο στους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό το σκορ του δεκαλέπτου (15-13) το οποίο ήταν πάρα πολύ χαμηλό με τους γηπεδούχους να είχαν 1/5 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα και τους «πράσινους» 0/4.

Ο Άρης δεν τα παράτησε και ροκάνισε την διαφορά

Ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος στην 2η περίοδο όπου η μία τεχνική ποινή διαδέχονταν την άλλη, ενώ οι διακοπές ήταν περισσότερες από το… μπάσκετ που παιζόταν στο παρκέ. Ντε Σόουζα και Σλαφτσάκης είχαν χρεωθεί από τέσσερα και τρία φάουλ αντίστοιχα ύστερα από την επιλογή του Παναθηναϊκού να περάσει τη μπάλα στον Λεσόρ, με τους γηπεδούχους να δίνουν έμφαση στο δυνατό παιχνίδι. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις δια χειρός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (10π., 2/3τρ.) και Λεσόρ (7π., 5ριμπ) και έκλεισαν το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας τη διαφορά στο +8 (28-36).

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν 8/19 δίποντα, 3/17 τρίποντα, 3/3 βολές, 14-7 ριμπάουντ και 6 ασίστ για 4 λάθη, ενώ αντίστοιχα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκλεισε τα δύο πρώτα δεκάλεπτα σουτάροντας 8/16 δίποντα, 2/11 τρίποντα, 14/18 βολές ενώ μέτρησε επίσης 18-5 ριμπάουντ και 9 ασίστ για 8 λάθη. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ξεκίνησε πολύ καλύτερα και πολύ πιο επιθετικά στην 3η περίοδο και με πρωτοστάτη τον Τζέριαν Γκραντ έστειλε την διαφορά στους 17 πόντους (33-50) έχοντας ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι. Βέβαια η αστοχία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του αγώνα, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούσε δάφνες θεάματος. Το αντίθετο. Ο Άρης δεν τα παράτησε και ροκάνισε την διαφορά έως και τους 11 πόντους (49-60) με τη λήξη της 3ης περιόδου. Ο Ντε Σόουζα όσο άντεχε με τα τέσσερα φάουλ έβαζε προβληματισμό στην «πράσινη» ρακέτα αλλά δεν μπορούσε μόνος του να αλλάξει την κατάσταση.

Η τελευταία περίοδος

Στην τελευταία περίοδο ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, με τον Ματίας Λεσόρ να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στο καλάθι του Άρη όπου έδειχνε να ήταν κυρίαρχος. Ο δείκτης του σκορ έφτασε στο +21 για λογαριασμό της ομάδας του Αταμάν (53-74) στο 35′ έχοντας ρίξει οριστικά και αμετάκλητα τους τίτλους τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις