Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Παναθηναϊκός πινγκ πονγκ ανδρών 2024: Πρωταθλητής του Europe Trophy
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός πινγκ πονγκ ανδρών 2024: Πρωταθλητής του Europe Trophy

Παναθηναϊκός πινγκ πονγκ ανδρών 2024: Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του συμμετοχή στην επιτράπεζια αντισφαίριση, έφτασε στην κορυφή.

Στον τελικό στο Νόβισαντ της Σερβίας, οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-0 της ισπανικής Αρτεάλ. Ήταν το αποκορύφωμα ενός τριημέρου που ήταν γεμάτο εξαιρετικές εμφανίσεις στο Europa Trophy Grand Final, όπου με πέντε νίκες στη σειρά ήρθε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το αντίστοιχο των γυναικών το 2022. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός χάρισε μία ακόμα μεγάλη και ξεχωριστή στιγμή για το άθλημα στην Ελλάδα σε επίπεδο συλλόγων, καθώς πέρσι ήταν νικητής του Europe Trophy ανδρών ο Ολυμπιακός. Με άλλα λόγια ήρθαν μαζεμένοι οι πρώτοι τίτλοι για τη χώρα μας σε συλλογικό επίπεδο, με την Ελλάδα να επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον μία πρωτιά στο τρίτο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο (το 2023 στις γυναίκες είχαμε και 2η θέση από τις Σάρισες Φλώρινας).

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε με τρόπο επιβλητικό. Όχι εύκολα βεβαίως, αλλά με ένα αίσθημα υπεροχής και μία συνολικά πολύ καλή απόδοση γιατί ευτύχησε να έχει σε φόρμα και τους Έλληνες αθλητές του. Με μπροστάρη τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης Εμμανουέλ Λεμπεσόν, πανάξιους δίπλα του τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη και στην τεχνική καθοδήγηση τον Λευτέρη Μάκρα είχε τέσσερις διαδοχικές νίκες με 3-0. Έχασε μόλις ένα ατομικό παιχνίδι στην καταπληκτική πορεία του στη Σερβία και προφανώς είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός της υπερπολύτιμης συνεισφοράς των δυο αθλητών της εθνικής μας ομάδας σε μία ευρωπαϊκή διάκριση. Και να προσθέσουμε ότι τον Δεκέμβριο στη Μάλτα, όταν η ομάδα βγήκε εμφατικά νικήτρια στην Περιφέρειά της, είχε στη σύνθεση κι άλλον Έλληνα, τον Νίκο Αντωνιάδη.

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, συγκινημένοι, ενθουσιασμένοι με την επιτυχία μας

Στο Νόβισαντ ήταν επίσης στην αποστολή ο προπονητής Νίκος Ζέρβας και ο τιμ μάνατζερ Τάσος Συμεωνίδης, ενώ μετέβησαν εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας οι βασικές αθλήτριες του γυναικείου τμήματος του Παναθηναϊκού Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, συγκινημένοι, ενθουσιασμένοι με την επιτυχία μας, είναι πολλά τα συναισθήματα. Ήταν δύσκολη διοργάνωση, όλες οι ομάδες ήταν πολύ καλές», τόνισε αρχικά ο Λευτέρης Μάκρας και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι επικρατήσαμε εύκολα, αλλά δεν συνέβη αυτό, ήταν όλα τα παιχνίδια κλειστά, συν ότι αντιμετωπίσαμε στην πορεία δύο άτυχες στιγμές. Ο Σουηδός ο Μπροντ δεν μπόρεσε τελικά να έρθει γιατί τραυματίστηκε, ενώ την πρώτη μέρα είχαμε τραυματισμό και με τον Λεμπεσόν, αλλά καταφέραμε και τον ξεπεράσαμε. Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την πίστη στις δυνατότητές μας τον κόσμο και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού».

Στο εναρκτήριο ματς ο Λεμπεσόν αντιμετώπισε τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, πολύ γνωστό και στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στην Α1 κατηγορία και κυρίως στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος μπήκε πολύ δυνατά απέκτησε τν έλγχο και προηγήθηκε 2-0 σετ. Δέχτηκε τη μείωση του σκορ και στο 4ο σετ χρειάστηκε να γυρίσει την κατάσταση από 4-0 και 10-8 για να κάνει στην παράταση το 3-1. Στο δεύτερο επί μέρους παιχνίδι ο αμυντικός Αγγελάκης άμεσα έφερε σε πολύ δύσκολη θέση με το στυλ παιχνιδιού του τον Ιταλό Ουμπέρτο Μανιάνι τζούνιορ. Είχε απόλυτη σοβαρότητα και συνέπεια στις μπάλες του, ο αριστερόχειρας αντίπαλος δεν είχε λύσεις και ήρθε εύκολα το 2-0. Ο Κωνσταντινόπουλος έκλεισε το σκορ σε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Φραντζίσκο Μιγκέλ Ρουίθ. Στα δύο πρώτα σετ χρειάστηκε να υπερισχύσει στις λεπτομέρειες της παράτασης. Είδε τον Ισπανό να μειώνει αλλά στο επίσης κλειστό 4ο σετ είχε δυνατή ψυχολογία και καθαρό μυαλό για να διαμορφώσει το 3-0 και να δώσει το έναυσμα για πανηγυρισμούς με όλο το τιμ μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Παναθηναϊκός – Αρτεάλ 3-0:

  • Εμμανουέλ Λεμπεσόν-Ένιο Μέντες 3-1 (11-4, 11-7, 9-11, 13-11)
  • Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Ουμπέρτο Μανιάνι 3-0 (11-3, 11-4, 11-5)
  • Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Φραντζίσκο Μιγκέλ Ρουίθ (12-10, 13-11, 5-11, 11-8)

Την 3η θέση κατέκτησαν η Ραντνίτσκι 1972, που φιλοξένησε και τη διοργάνωση στο γυμναστήριο του Μπεοτσίν και η Λιλ Μετροπόλ. Συνολικά 12 οι ομάδες στο Grand Final, έγιναν για τις επόμενες θέσεις και ματς κατάταξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις