Αγέλη αγριογούρουνων Θέρμη: “Παρέλαση” σε οικισμό

ΕΛΛΑΔΑ

Αγέλη αγριογούρουνων Θέρμη: “Παρέλαση” σε οικισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τα ζώα περνάνε μέσα από τις αυλές σπιτιών όπου παίζουν παιδιά

03.06.2024 | 09:18

Η ώρα είναι λίγο πριν τις εννιά το βράδυ στον οικισμό της επέκτασης Θέρμης. Ενώ σουρουπώνει και πολλά παιδιά είναι ακόμα έξω για παιχνίδι, μια πολυάριθμη αγέλη αγριογούρουνων κάνει την εμφάνισή της και περπατά στον δρόμο σαν να βρίσκεται στο δάσος. Σύμφωνα με την Εύα Χατζηδήμου, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Επί Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες στην περιοχή όπου κατοικούν. «Δεν μιλάμε για ένα δύο ζώα, αλλά για δύο μεγάλα και 14 με 15 μικρότερα που περνούν από το σημείο καθημερινά», αναφέρει στη Voria.gr. Μάλιστα τα ζώα που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει περιοχές περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, δείχνουν επιθετικότητα, καθώς σύμφωνα με την κ. Χατζηδήμου «πιθανώς να θέλουν να προστατέψουν τα μικρά τους».

Η αγέλη που δείχνει να έχει εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή, πιθανότατα γιατί διευκολύνεται στο να βρίσκει τροφή, σύμφωνα με την κάτοικο της περιοχής τις πρωινές ώρες και τις θερμές ώρες της ημέρας βρίσκεται στην περιοχή του ρέματος της Ματσούκας και με τη δύση του ηλίου ξεκινά την αναζήτηση τροφής, κινούμενη σε μια περιοχή που εκτείνεται μέχρι τις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ και τον οικισμό Λήδα Μαρία. Μάλιστα σύμφωνα με την εκπρόσωπο των κατοίκων της περιοχής «τα ζώα διασχίζουν ανενόχλητα την επαρχιακή οδό Χαριλάου-Θέρμης τις νυχτερινές ώρες και είναι θαύμα το ότι δεν σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Όσοι διαμένουν κοντά στον δρόμο ακούν πολλές φορές ήχο φρένων τα βράδια, που είναι η προσπάθεια οδηγών να αποφύγουν σύγκρουση με την αγέλη».

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επικοινωνήσει με το Δασαρχείο, καθώς η παρουσία των αγριογούρουνων θέτει σε κίνδυνο τη σωματικής τους ακεραιότητα και κυρίως των μικρών παιδιών που το παρόν διάστημα παίζουν στις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με την κ. Χατζηδήμου στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση το Δασαρχείο ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους ώστε να επιληφθεί στη μεταφορά των ζώων σε δασική περιοχή, όμως στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει ακόμα κάποια ενέργεια.

Voria.gr
Ετικέτες
Exit mobile version