Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κωσταλέξι Καλαμάτα: Οικογένεια κρατά την 29χρονη κόρη της σε κλουβί
ΕΛΛΑΔΑ

Κωσταλέξι Καλαμάτα: Οικογένεια κρατά την 29χρονη κόρη της σε κλουβί

Κωσταλέξι Καλαμάτα: Μάλιστα, η 29χρονη φαίνεται να έχει να βγει από το σπίτι της από το 2017

Μία απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε στην Καλαμάτα, με μια κοπέλα 29 ετών που φέρεται να διαβιεί σε ξύλινα κελιά. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η κοπέλα ζούσε μέσα σε ξύλινα κλουβιά, ξύλινα κάγκελα με λουκέτο που φέρεται να είχαν βάλει οι γονείς της σε χώρους του σπιτιού. Μάλιστα, η 29χρονη φαίνεται να έχει να βγει από το σπίτι της από το 2017. Από την πλευρά τους, οι γονείς της 29χρονης, που την έχουν υιοθετήσει από 22 μηνών, αναφέρουν ότι η κοπέλα αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τόσο την ίδια όσο και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω της, καθώς μπορεί να τους προκαλέσει κάποιο κακό. Oι ίδιοι δημοσιοποίησαν βίντεο από το σπίτι τους, καταγγέλοντας ότι παρόλο που έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια αρκετές φορές, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κάνει κάτι.

Η καταγγελία πριν ένα μήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 2022 όταν στο ΑΤ Καλαμάτας έφθασε σχετική καταγγελία και ελήφθη εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με διερεύνηση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης σε βάρος της 27χρονης τότε κοπέλας. Τον ίδιο μήνα τότε είχε γίνει αυτοψία σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Καλαμάτας, και είχε διαπιστωθεί ότι η νεαρή κοπέλα, ΑΜΕΑ, διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του.

Τον Ιούλιο του 2022 Αστυνομικοί του Α.Τ Καλαμάτας ,στα πλαίσια εκτέλεσης της εισαγγελικής παραγγελίας επισκέφθηκαν την εν λόγω οικία και διεπίστωσαν την ύπαρξη της ξυλοκατασκευής στο δωμάτιο και οι γονείς ισχυρίσθηκαν ότι ο λόγος της ύπαρξης αυτής είναι για την προστασία της από κρίσεις που παθαίνει. Η δικογραφία είχε υποβλήθηκε από την κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας για αρχειοθέτηση καθόσον με την πρότασή της δεν συνέτρεχε περίπτωση κίνησης ποινικής δίωξης , η οποία και εγκρίθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις