Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιόσια έγκλημα: Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 57χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Λιόσια έγκλημα: Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 57χρονου

Λιόσια έγκλημα: Τι λένε οι γείτονες

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγείται τη Δευτέρα (3/6) ο 57χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται ότι για μήνες απέκρυπτε τον θάνατο του πατέρα του και έκαψε τη σορό του. Βίντεο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 δείχνει αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν καταφθάσει στο σπίτι της οδού Αγαμέμνονος, στα Άνω Λιόσια. Έχουν βρει τον 57χρονο στην αυλή, δίπλα σε υπολείμματα φωτιάς και του ζητούν να απομακρυνθεί. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ανθρώπινη σορό, προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

– 57χρονος:Όχι, δεν θέλω να με δέσετε…
– Αστυνομικός: Είναι ο νόμος έτσι. Τέλος!
– 57χρονος: Δεν μ’ ενδιαφέρει ο νόμος.

Οι αστυνομικοί βγάζουν από τον χώρο τον 57χρονο και του επιτρέπουν να καθίσει στο πεζοδρόμιο, γιατί είναι σε σύγχυση. Από τους γείτονες μαθαίνουν ότι έμενε με τον πατέρα του. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο 82χρονος είναι ο νεκρός. Με τους φακούς ξεκινούν έρευνα και εντοπίζουν σε κάδο απορριμμάτων ανθρώπινο κεφάλι και άκρα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «όπως μας ενημέρωσε ο ιατροδικαστής τα τραύματα είναι μεταθανάτια. Αυτό πιθανά σημαίνει πως ο 57χρονος δεν μπορούσε να μεταφέρει ακέραιη τη σορό και αποφάσισε να την τεμαχίσει. Εκείνος δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσει τον λόγο». Ψυχίατρος εξέτασε τον 57χρονο και απεφάνθη ότι δεν είναι απαραίτητος ο εγκλεισμός του, αλλά αντίθετα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και έτσι αναμένεται τη Δευτέρα να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Τι λένε οι γείτονες του 57χρονου

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής (31/5), όταν δύο γείτονες δεν άντεχαν πλέον τη δυσοσμία και από την ταράτσα είδαν στην αυλή κάτι που θεώρησαν ύποπτο. Γείτονας περιγράφει πως «βγήκαν στην ταράτσα και είδαν ένα στρώμα, μία κουβέρτα. Μύριζε ο τόπος και έτσι αποφάσισαν να καλέσουν την Αστυνομία». Ο 57χρονος σε πρώτο χρόνο υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ο πατέρας του ήταν νεκρός εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την κηδεία. Κάτοικοι τής περιοχής τον περιγράφουν ως άνθρωπο κλειστό, που δεν ήθελε να έχει σχέσεις με τους υπολοίπους. Όπως αναφέρει γειτόνισσά του για τον 57χρονο: «Ούτε καλημέρα δεν έλεγε στον δρόμο σε αντίθεση με τον πατέρα του. Φαινόταν ότι δεν ήταν στα καλά του». Τα στελέχη της Ασφάλειας αναμένουν το πόρισμα τού ιατροδικαστή και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου του 82χρονου. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο εγκληματικής ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις