Νίκος Μιχαλολιάκος φυλακή: Άκυρο το βούλευμα

ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος φυλακή: Άκυρο το βούλευμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Νίκος Μιχαλολιάκος φυλακή: Οι δικαστές ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ότι θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του

03.06.2024 | 11:15

Επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Το συμβούλιο Εφετών Λαμίας ακύρωσε το πρόσφατο βούλευμα, βάσει του οποίου ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκε με όρους. Οι δικαστές ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του, καθώς δεν πληρούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ’ όρων απόλυση. Έκριναν, επίσης, ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, μέσω αρθρογραφιών του σε ηλεκτρονικά μέσα, παρά την δίκη και την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την αποφυλάκιση του με όρους είχε αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα εξέτιε την ποινή του σε κέντρο αποκατάστασης λόγω προβλημάτων υγείας, είχε αφεθεί ελεύθερος με μία σειρά περιορισμών, μεταξύ των οποίων ήταν η απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του. Μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτηση του θα συνεχιστεί κανονικά.

Έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση

Πριν από περίπου ένα μήνα ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας βάσει της οποίας αποφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με το σκεπτικό της έφεσης, ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων, και γι’ αυτό θα πρέπει να ανακληθεί η ισχύς της απόφασης αποφυλάκισης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τον κ. Θεολογίτη, έχει επιδείξει κακή διαγωγή συνεχίζοντας την αρθρογραφία υπέρ της Χρυσής Αυγής και της ναζιστικής ιδεολογίας μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι αρθρογραφίες του Ν. Μιχαλολιάκου τον καθιστούσαν επικίνδυνο για διάπραξη νέων εγκλημάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, αποφυλακίστηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής του.

Exit mobile version