Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκ στην Πάτρα: 12χρονος ληστής τραυμάτισε γυναίκα σε ΑΤΜ
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Πάτρα: 12χρονος ληστής τραυμάτισε γυναίκα σε ΑΤΜ

5 συλλήψεις για ληστείες

Η πληγή στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, που έχει προκληθεί από την εγκληματικότητα ανηλίκων αιμορράγησε και πάλι… Στην Πάτρα, ακόμη και οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ όταν διαπίστωσαν ότι ο επίδοξος ληστής μιας γυναίκας, μπροστά σε ΑΤΜ της πόλης, ο οποίος την τραυμάτισε με αιχμηρό έλασμα, ήταν ένας 12χρονος!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ ο ανήλικος προσήχθη στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών, οι αστυνομικοί, όπως ορίζει ο Νόμος, προχώρησαν στη σύλληψη της μητέρας του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθη,  στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε, δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και προσήχθη ο 12χρονος υιός της. Στη συνέχεια η Αστυνομία, παραθέτει τα γεγονότα που ξετυλίχθηκαν μπροστά από το ΑΤΜ έως και τη σύλληψη του μικρού παραβάτη.

«Ειδικότερα»,  αναφέρεται «ο 12χρονος,  στην Πάτρα, προσέγγισε μια γυναίκα που πραγματοποιούσε συναλλαγή σε ΑΤΜ και της αφαίρεσε την τραπεζική της κάρτα, ενώ όταν η παθούσα αντιστάθηκε, ο 12χρονος της επιτέθηκε με αιχμηρό μεταλλικό έλασμα και την τραυμάτισε στο βραχίονα. Αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή επενέβησαν άμεσα και προσήγαγαν τον 12χρονο και συνέλαβαν τη μητέρα του».

Δικογραφία για τον 12χρονο

Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος του ανηλίκου και της μητέρας του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Πέντε συλλήψεις ανηλίκων στην Αθήνα

Και ενώ αυτά συνέβαιναν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στην Αθήνα, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ προχωρούσαν σε πέντε συλλήψεις, επίσης ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστείες, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε Καλλιθέα και Αγιο Παντελεήμονα.

Χτύπησαν ανήλικο για το κινητό

Στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Δίκυκλής Αστυνόμευσης,  συνελήφθησαν  οι τρεις  ανήλικοι, ηλικίας 17, 16 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία, σε βάρος ανηλίκου. Ειδικότερα, σημειώνει η Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ανήλικο που κινούνταν πεζός και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και διέφυγαν. Οι αστυνομικοί που πήραν το σήμα,   έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν λίγο αργότερα τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Δύο 16χρονοι

Στον Αγιο Παντελεήμονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ίδιας ομάδας ακόμη  δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Χτύπησαν 20χρονο για αλυσίδα

«Ειδικότερα», λέει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, προσέγγισαν 20χρονο, που κινούνταν πεζός και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα και διέφυγαν. Οι αστυνομικοί με βάση τα χαρακτηριστικά που τους δόθηκαν, εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Και οι πέντε με τις δικογραφίες σε βάρος τους για σοβαρά αδικήματα, βρίσκονται ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις