Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης Τετ α Τετ: Υπάρχει τριβή στην προσωπική μου ζωή λόγω της πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης Τετ α Τετ: Υπάρχει τριβή στην προσωπική μου ζωή λόγω της πολιτικής

Οι εξομολογήσεις Κασσελάκη για τον Τάιλερ: Υπάρχει τριβή στην προσωπική μου ζωή λόγω της πολιτικής

Την πρώτη του συνέντευξη στην κυπριακή τηλεόραση και συγκεκριμένα στον Τάσο Τρύφωνος και στον Alpha Kύπρου έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ αποκαλύπτοντας ότι είναι το στήριγμά του, ότι θα ήθελε να έχουν περισσότερο χρόνο μαζί και ότι η σχέση τους έχει ήδη μια τριβή λόγω της μεγάλης αυτής αλλαγής στη ζωή τους και της ενασχόλησής του με την πολιτική. Σε ότι αφορά στο κομμάτι ότι από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε στο κοινό έκανε γνωστό τον προσανατολισμό του, είπε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικό, ότι αυτός είναι και εξήγησε το πώς θα ήθελε να είναι τα πράγματα για τους ομόφυλους και όλους τους ανθρώπους γενικά. Οπως είπε το θέμα θα έπρεπε να είναι η αγάπη και να μην χρειάζεται κανείς να εξηγεί την επιλογή του και μίλησε για μια πολιτική με ενσυναίσθηση.

Κασσελάκης: Εχει υπάρξει μια τριβή στην προσωπική μου ζωή

Οταν ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή για τη σχέση του με τον Τάιλερ σε αυτό το νέο πλαίσιο της ζωής του είπε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Σε προσωπικό επίπεδο προφανώς έχει υπάρξει μια τριβή στην προσωπική μου ζωή, ένα βάρος γιατί πρώτα από όλα δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, δεύτερον, δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ με τα προσωπικά μου ζητήματα. Εχω μεγάλο κόστος και οικονομικό και συναισθηματικό αλλά δεν συγκρίνεται αυτό με το βάρος που έχει ο Ελληνας πολίτης που γνωρίζω εκεί έξω». Και συνέχισε παρακάτω όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή αν έχει αναρωτηθεί «που έμπλεξε». «Οχι, δεν είπα ποτέ που έμπλεξα. Δεν ισχύει ότι είναι το πιο ψυχοφθόρο επάγγελμα η πολιτική. Πόσες μητέρας γνωρίζω που δεν έχουν που να σταθούν. Συγκρίνεται αυτό που περνάω εγώ που έχω μια ολόκληρη ομάδα να με στηρίζει που έχω τόση στήριξη και αγάπη από τον κόσμο;». Ενώ παρακάτω συνέχισε μιλώντας για τον σύζυγό του. «Το καλό είναι ότι ο πυρήνας μας που είναι ο σύζυγός μου, η οικογένειά μου, η οικογένειά του, είναι πάρα πολύ δυνατός. Αρα ο λόγος που δεν το βλέπω έτσι είναι γιατί ξέρω ότι αν όλα πάνε στραβά όχι μόνο δεν θα έχω τύψεις αλλά θα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε αυτόν τον πυρήνα».

«Οι γονείς μου δεν ήθελαν να διεκδικήσω την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και απάντησε αν οι γονείς του στήριξαν την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι γονείς μου δεν στήριζαν την απόφαση να ανακοινώσω υποψηφιότητα γιατί σκέφτονταν τον πόλεμο που θα είχα και την σταδιοδρομία μου», είπε.

Η απόφαση να κατέβει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ηταν ο Τάιλερ η κύρια αγωνία σας ότι παίρνοντας αυτή την απόφαση, τον ρώτησε ο Τάσος Τρύφωνος στη συνέχεια με τον κ. Κασσελάκη να απαντά: «Ηταν κύρια αγωνία μου και για αυτό χρειάστηκε 3 εβδομάδας ότι θα ανακοίνωνα, καμιά φορά λέω θα ανακοινώναμε, και όντως ισχύει αυτό θα ανακοινώναμε την υποψηφιότητά μου, γιατί εκείνος πίστευε ότι θα κέρδιζα. Εγώ πίστευα ότι μπορώ να τα πάω καλά αλλά δεν πίστευε ότι λίγο καιρό αργότερα, όπως ένα βράδυ που πήγα στην Πρέβεζα πρόσφατα ήταν 200 συμπολίτες έξω από το ξενοδοχείο και μας περίμεναν να εκφράσουν την αγάπη τους. Πού να το φανταστώ αυτό όταν ανακοίνωνα… Ηθελα να δώσω μια εναλλακτική στον κόσμο για ένα μοντέλο πολιτικής από εκεί και πέρα αισθάνομαι αγάπη και ταπεινοφροσύνη για την αγάπη του κόσμου».

«Ο Τάιλερ έχει συνηθίσει τις κάμερες, αλλά δεν του είναι εύκολο πάντα να κρατάει το χαμόγελο»

Για το αν ο σύζυγός του δεν ήθελε την ενασχόλησή του με την πολιτική, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι «ο Τάιλερ δεν ήταν ότι δεν ήθελε, αλλά φοβόταν. Ηξερε ότι θα άλλαζε η ζωή μας, θα ήταν μια μετάβαση από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα άρα ήταν μια διαδικασία που την ακολουθούσαμε σταδιακά και την πήραμε», είπε αρχικά και συνέχισε: «Εχει συνηθίσει τις κάμερες αλλά δεν του είναι εύκολο πάντα να κρατάει το χαμόγελο. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, ένα διαμάντι, είναι εξαιρετικά αγαπητός στους Ελληνες, το οποίο εμένα μου ζεσταίνει την καρδιά, είναι πιο αγαπητός από εμένα, στην Κέρκυρα έσπασε έναν μπότη, βγήκα εγώ στο μπαλκόνι υπήρχε ένα κύμα, βγήκε ο Τάιλερ έγινε χαμός. Τον αγαπάνε πάρα πολύ γιατί βλέπουν έναν σεμνό άνθρωπο, ξέρουν ότι είναι εδώ για να στηρίξει τρυφερά τον σύζυγό του, έχει υιοθετήσει την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα του, μαθαίνει ελληνικά και ξέρει πολύ καλά ότι στο σύστημα υγείας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Για αυτό έρχεται μαζί στα νοσοκομεία για να συνομιλεί με τους νοσηλευτές. Ερχεται μαζί και καταγράφουμε προβλήματα έτσι ώστε όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα να μπορούμε να τα δούμε».

«Θα αντέξουμε τα πάντα -Αν μπορούσαμε να είχαμε λίγο χρόνο παραπάνω μαζί…»

Στην ερώτηση του Τάσου Τρύφωνος αν «έχετε σκεφτεί αν ολα αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση σας αν μπορούν να επηρεάσουν οποιαδήποτε προβεβλημένη σχέση;», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Την έχουν ήδη επηρεάσει. Αρχίσαμε μαζί αυτή την πορεία. Οταν συναντηθήκαμε ούτε είχα εκδηλωθεί σε ότι αφορά στον προσανατολισμό μου, ούτε είχα πετύχει επιχειρηματικά σε εκείνη τη σταδιοδρομία που είχα ξεκινήσει. Αρα ό,τι έχουμε κάνει το έχουμε κάνει μαζί. Εκείνος ήταν 7,5 χρόνια στις ΜΕΘ ως νοσηλευτής και μετά ως διδάκτωρας νοσηλευτής, έχε περάσει από Covid, τις βάρδιες μέσα στη νύχτα με την ίδια μάσκα τρεις εβδομάδες, με τους πρώην συναδέλφους μου από την Goldman Sacks να έχουν φύγει από το Μανχάταν και να είναι στα εξοχικά τους, όσο εγώ πήγαινα τον Τάιλερ στην βάρδιά του, στην καραντίνα εκεί ήμασταν στην πρώτη γραμμή.

Εχουμε μια ιστορία την οποία την έχουμε φτιάξει από την αρχή μαζί, έχουμε μια πολύ δεμένη και αληθινή σχέση και θα αντέξουμε τα πάντα. Από εκεί και πέρα αν μπορούσαμε να είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά τώρα είναι και προεκλογικός χρόνος, είναι και μια περίοδος που έχει δει τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά από μεγάλη μεταβλητότητα μέχρι σήμερα που είναι σε πορεία μεγάλης ανάκαμψης. Αυτά προφανώς δεν γίνονται υπό κανονικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα τι πάει να πει κανονική συνθήκη για εμένα τον Τάιλερ και τον ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος, δεν έχω ιδέα αλλά θα το μάθουμε όλοι μαζί».

Στην ερώτηση του Κύπριου παρουσιαστή για το πως αποφάσισε να αποκαλύψει εξαρχής τον προσανατολισμό του και «αν παλέψατε αν θα θέλατε να το πείτε για να μην μπορεί κάποιος να μην μπορεί να πει κάτι για εσάς;», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι ούτε καν το σκέφτηκε έτσι. «Αυτός είμαι και πρέπει ο κάθε άνθρωπος να ζήσει τη ζωή του και να είναι χαρούμενος. Το νόημα της πολιτικής είναι ο κάθε συμπολίτης μου να μπορεί στη χώρα μας να διεκδικήσει την ευτυχία του. Θες να επηρεάσεις τη ζωή του άλλου μέσω της πολιτικής. Τι προσδοκάς να κάνει; Εγώ προσδοκώ να κάνω τη ζωη του άλλου καλύτερα, αλλά όχι μόνο να έχει απλά ένα καλύτερο εισόδημα, επιδιώκω να είναι ευτυχισμένοι. Είχα πολλούς συμβούλους και φίλους. Το είπα γιατί αυτός είμαι. Εγώ που έχω έναν άνθρωπο που αγαπώ και έχουμε μια ανεξαρτησία. Τότε είχαμε, στις ΗΠΑ. Αυτός που δεν έχει αυτές τις πολυτέλειες τι θα κάνει; Δεν το έκανα μόνο αλτρουιστικά αλλά και εγωιστικά. Αυτός είμαι αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Είναι ένα μοντέλο ενσυναίσθησης και αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις