Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εμπαπέ για Παρί: Ο προπονητής με έσωσε γιατί η διοίκηση δεν ήθελε να παίζω
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμπαπέ για Παρί: Ο προπονητής με έσωσε γιατί η διοίκηση δεν ήθελε να παίζω

Ο πρώην πλέον άσος της Παρί στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Γαλλίας μίλησε για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης μη κρύβοντας την απογοήτευση του για τα όσα έζησε τους τελευταίους μήνες στην ομάδα του

Η Γαλλία αντιμετωπίζει αύριο (Πέμπτη 5/6) το Λουξεμβούργο σε φιλική αναμέτρηση με τον Κιλιάν Εμπαπέ να εμφανίζεται στη συνέντευξη Τύπου των τρικολόρ και να μιλά για πρώτη φορά από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης… Ο 25χρονος επιθετικός δήλωσε ανακουφισμένος και απελευθερωμένος και παρόλο που δεν ήθελε η συζήτηση να επεκταθεί στη νέα του ομάδα, όταν ρωτήθηκε ξανά, δεν δίστασε να επιτεθεί στη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν…

«Πριν ξεκινήσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ήθελα απλώς να πω λίγα λόγια. Όλοι πλέον ξέρουν ότι θα είμαι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για τις επόμενες πέντε σεζόν τουλάχιστον. Είναι μία μεγάλη χαρά, ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος, απελευθερωμένοςκαι θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου έστειλαν μηνύματα και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιχείρηση και ειδικά τον πρόεδρο της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος με πίστεψε από την πρώτη στιγμή.», είπε αρχικά ο Εμπαπέ και στη συνέχεια ως αρχηγός προσπάθησε να στρέψει την κουβέντα στα θέματα της Εθνικής Γαλλίας.

«Ξέρω ότι δεν είναι δίκαιο για τους δημοσιογράφους, ούτε για εσάς, αλλά θα απαντήσω μόνο σε ερωτήσεις για την εθνική ομάδα. Θέλω να προστατέψω την ομάδα μου γιατί έχουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι μπροστά μας και δεν έχουμε κερδίσει μία μεγάλη διοργάνωση εδώ και πολύ καιρό» τόνισε και συμπλήρωσε αναφορικά με την παρουσία των τρικολόρ στο Euro:  «Νομίζω ότι το Euro είναι μια πιο περίπλοκη διοργάνωση από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο από τη φάση των ομίλων και μετά. Είναι μία διοργάνωση που δεν έχουμε κερδίσει εδώ και 24 χρόνια, αλλά δεν αισθανόμαστε επιπλέον πίεση».

Ωστόσο όταν άρχισαν η ερώτηση για την περίεργη χρονιά που είχε, δεν άφησε να κρυφτεί η δυσαρέσκεια του… «Αν και είχα καλύτερες σεζόν, αυτή ήταν η πιο δύσκολη. Κι όταν βλέπω τι έπρεπε να περάσω, νιώθω χαρούμενος και σκέφτομαι ότι είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Κι αυτό γιατί όταν στην Παρί έμαθαν ότι δεν θα ανανεώσω μου έδωσαν να καταλάβω, μου είπαν κατάμουτρα, μου μίλησαν βίαια, μου είπαν ότι δεν θέλουν να παίξω καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτοί που μ’ έσωσαν ήταν ο Λουίς Ενρίκε και ο Λουίς Κάμπος. Χωρίς αυτούς δεν θα ξαναπατούσα το πόδι μου στον αγωνιστικό χώρο, και γι’ αυτό ήμουν πάντα τόσο ευγνώμων στον προπονητή και στον αθλητικό διευθυντή.»

Ο Εμπαπέ ρωτήθηκε για το εάν ήταν δυστυχισμένος στην Παρί Σεν Ζερμέν κι απάντησε: «Δεν ήμουν δυστυχισμένος στην ομάδα. αλλά υπήρχαν πράγματα που με έκαναν δυστυχισμένο. Θα ήταν λίγο άδικο να έλεγα ότι ήμουν δυστυχισμένος στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά υπήρχαν πράγματα που με έκαναν δυστυχισμένο. Υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή μου. Με πληρώνουν για να παίζω. Υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν πολύ λιγότερα για να εργαστούν σε εργοστάσια. Είναι εντελώς ακατάλληλο για μένα, το Κιλιάν Εμπαπέ, να παραπονιέμαι στον κόσμο όταν συμβαίνουν φρικτά πράγματα στον κόσμο.»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις