Οι μανάβηδες ήταν… μακρυχέρηδες

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μανάβηδες ήταν… μακρυχέρηδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Με "δούρειο ίππο" τα φρούτα, έμπαιναν στα σπίτια

04.06.2024 | 15:10

Παρίσταναν σε ηλικιωμένους τους πλανόδιους… μανάβηδες, έμπαιναν με αυτή την ιδιότητα στα σπίτια τους και αντί να παραδώσουν τα φρούτα, έκλεβαν μετρητά και ό,τι άλλο έβρισκαν, απασχολώντας συνεχώς με άλλα θέματα τα θύματα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέλος, όμως, έστω και προσωρινό, καθώς έχουν ασκήσει το «επάγγελμα» και στο παρελθόν έδωσαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στα Βριλήσσια, ένα από τα προηγούμενα πρωϊνά. Αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο Ρομά, 47 και 54 ετών, οι οποίοι, πριν από λίγο,  είχαν επισκεφθεί έναν 92χρονο στο σπίτι του και με την πρόφαση ότι θα του πουλήσουν «φρέσκα φρούτα» εποχής, του αφαίρεσαν και 2.800 ευρώ! Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος υπερηλίκων, στα Σπάτα και στα Βριλήσσια. «Ειδικότερα», εξηγεί η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με αυτοκίνητο, μετέβησαν σε οικία υπερηλίκου, όπου, με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσποιούμενοι τους πωλητές ειδών μαναβικής, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν. Άμεσα, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν το επίμαχο αυτοκίνητο σε κοντινό σημείο και κάλεσαν τους επιβαίνοντες σε έλεγχο.

Μετά το πέρας του ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την οικία του 92χρονου θύματος και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης». Προχωρώντας την έρευνα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι ίδιοι συλληφθέντες ήταν οι δράστες και άλλων παρόμοιων κλοπών, όχι μόνο στα Βριλήσσια, αλλά και στα Σπάτα.

Από τον Απρίλιο

«Κατά την προανακριτική έρευνα», προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ «διακριβώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακεκριμένες κλοπές σε βάρος υπερήλικων θυμάτων με την ίδια μεθοδολογία, ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον τρεις (3) περιπτώσεις σε Σπάτα και Βριλήσσια». Και καταλήγουν οι αστυνομικοί: «Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα». Αυτού του είδους οι κλοπές, με την επίκληση της ιδιότητας του πλανώδιου… μανάβη, διαπράττονται κάθε καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές, καθώς, αρκετοί από τους δράστες, παριστάνοντας τους ευγενικούς, προσφέρονται δήθεν να μεταφέρουν αυτοί στο εσωτερικό των σπιτιών τις τσάντες με τα φρούτα. Μοναδικός σκοπός να μπουν μέσα και δια της απασχολήσεως του ιδιοκτήτη, να ξαφρίζουν τα χρήματα.

Ιούνιο μήνα πέρυσι, σε περιοχή του Δήμου Μετεώρων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, είχαν συλληφθεί δυο άλλοι «μανάβηδες»,  διότι, έλεγε η Αστυνομία,  «επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ,. φορτηγό και προσποιούμενοι τους πωλητές φρούτων, αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ από την οικία ηλικιωμένης».

Exit mobile version