Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να διατηρήσω φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο: 5 tips για να κρατήσουν περισσότερο
PLUS

Πώς να διατηρήσω φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο: 5 tips για να κρατήσουν περισσότερο

Πώς να διατηρήσω φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο: Τα λουλούδια μεταδίδουν γλυκύτητα και θετική ενέργεια.

Τα φρέσκα λουλούδια στο βάζο, προσφέρουν πάντοτε ομορφιά, αρμονία και χρώμα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Τριαντάφυλλα, γαρύφαλα, τουλίπες, μαργαρίτες κτλ προσθέτουν αισθητική πινελιά. Ωστόσο όσο πανέμορφα και αν είναι στο βάζο μας και την πρώτη ημέρα τα χαιρόμαστε, από τη δεύτερη – τρίτη ημέρα αρχίζει η κατιούσα και μαραίνονται. Πόσες φορές έχετε πετάξει τα αγαπημένα σας λουλούδια από το  βάζο, επειδή μαράθηκαν γρήγορα; Τα λουλούδια μεταδίδουν γλυκύτητα και θετική ενέργεια, γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη ζωή τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Δυστυχώς, το κόψιμο των λουλουδιών, επιταχύνει τη γήρανσή τους η οποία γίνεται εμφανής μέσω καφέ αποχρώσεων, προειδοποιώντας ότι σύντομα θα μαραθούν.

Δεδομένου ότι πρόκειται για καλλωπιστικά φυτά, δεν αρκεί απλώς να μουλιάσετε τα στελέχη σε νερό. Είναι επίσης απαραίτητο να θέσετε σε εφαρμογή ορισμένα κόλπα που παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους. Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τα λουλούδια μας να διαρκέσουν περισσότερο στο βάζο; Η βραβευμένη florist και ιδρύτρια του The Real Flower Company, Rosebie Morton, μίλησε στο Country & Town και μοιράστηκε πολύτιμες συμβουλές για να κρατήσετε τα κομμένα λουλούδια στο βάζο φρέσκα για περισσότερο καιρό.

5 τρόποι για να κάνετε τα λουλούδια σας να διαρκέσουν περισσότερο

Η πρώτη ώρα μετράει

«Μόλις παραλάβετε το μπουκέτο σας, κόψτε όλα τα κοτσάνια υπό γωνία και στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα βαθύ βάζο με νερό, για να τα βοηθήσετε να ενυδατωθούν», λέει η Rosebie.

Καθαρό βάζο

«Ο μεγαλύτερος εχθρός των λουλουδιών είναι το βρώμικο νερό», λέει η Rosebie. «Όποιο βάζο κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι πεντακάθαρο».

Το σωστό βάζο

«Το μέγεθος έχει σημασία», λέει η Rosebie. «Επιλέξτε ένα βάζο που είναι αρκετά μεγάλο ώστε τα άνθη να απλωθούν και να πέφτουν φυσικά μόλις κοπεί η κορδέλα τους».

Περιβάλλον

«Τοποθετήστε το μπουκέτο σας στο σωστό σημείο», λέει η Rosebie. «Ιδανικά, τα λουλούδια πρέπει να τοποθετηθούν σε σημείο που δεν είναι εκτεθειμένο σε ήλιο, κοντά σε καλοριφέρ ή κοντά σε ένα μπολ με φρούτα που περιέχει μπανάνες (τα οποία εκπέμπουν αιθυλένιο, τον εχθρό των κομμένων λουλουδιών)».

Αναζωογονήστε το

«Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, μην πανικοβάλλεστε», λέει η Rosebie. «Αν τα λουλούδια σας αρχίζουν να μαραίνονται, βγάλτε τα από το βάζο, ξανακόψτε τα κοτσάνια υπό γωνία και τυλίξτε τα άνθη σφιχτά σε μια εφημερίδα με ένα λαστιχάκι ή μια κορδέλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μερικά εκατοστά νερό που σχεδόν βράζει για μισή με μία ώρα, γεγονός που θα ενισχύσει τη ροή του νερού προς τα άνθη. Μόλις τελειώσετε, ξανακόψτε τα κοτσάνια, αφαιρέστε το λαστιχάκι και βάλτε τα ξανά στο βάζο τους σε καθαρό νερό. Θα δείτε ότι θα αναζωογονηθούν».

ΠΗΓΗ: Bovary

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις