Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω ρούχα που πήραν χρώμα: 2 απλοί τρόποι για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση
PLUS

Πώς να καθαρίσω ρούχα που πήραν χρώμα: 2 απλοί τρόποι για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση

Πώς να καθαρίσω ρούχα που πήραν χρώμα: Κάποια ρούχα ξεβάφουν στο πλυντήριο και λεκιάζουν τα υπόλοιπα με χρώμα.

Πόσες φορές έχει τύχει, όταν πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο να ξεβάφονται και να δημιουργούνται στάμπες πάνω στο αγαπημένο μας μπλουζάκι, στο παντελόνι, ακόμα και στις πετσέτες κτλ.  Μια ξεχασμένη κόκκινη κάλτσα μπορεί να μπλεχτεί με τα λευκά  ή μπορεί απλά να ξεχάσαμε να προσθέσουμε χρωμοπαγίδα. Πραγματικά, θέλουμε να τα πετάξουμε τα ρούχα που έχουν ξεβάψει, γιατί πλέον είναι άχρηστα να τα φορέσουμε. Κάποια ρούχα ξεβάφουν στο πλυντήριο και λεκιάζουν τα υπόλοιπα με χρώμα. Αυτό δε συμβαίνει μόνο αν πλύνουμε λευκά με χρωματιστά, αλλά ακόμη κι αν πλύνουμε αποκλειστικά χρωματιστά ρούχα. Η αφαίρεση χρώματος από τα ρούχα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εφικτή, αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Ο βασικός λόγος είναι ότι κάποια χρωματιστά ρούχα έχουν κακή ποιότητα χρώματος (είτε στο σύνολο τους είτε σε συγκεκριμένα σημεία) που είναι σχετικά εύκολο να το αποβάλλουν κατά την πλύση. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν τα πλένεις σε υψηλή θερμοκρασία. Υπάρχουν όμως ευτυχώς δύο τρόποι καθαρισμού, που μπορούν να επαναφέρουν τα ρούχα στην αρχική τους κατάσταση. Πριν αποφασίσετε να πετάξετε το ρούχο που ξέβαψε στο πλυντήριο, δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Δεν χρειάζεται πλέον να αγχώνεστε γιατί υπάρχει λύση. Παρακάτω δίνονται οι τρόποι καθαρισμού, που θα σας βοηθήσουν να φέρετε το ξεβαμένο ρούχο στην αρχική του κατάσταση.

Τρόποι καθαρισμού για να αφαιρέσετε λεκέδες χρώματος στα ρούχα

1ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε Με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να σώσετε τα ρούχα που μόλις ξέβαψαν στο πλυντήριο ρούχων. Τι πρέπει να κάνετε Πάρτε τα ξεβαμμένα ρούχα και βάλτε τα ξανά για πλύσιμο σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως λίγη μαγειρική σόδα.

2ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε Το απλό λευκό ξίδι είναι θαυματουργό σε τέτοιες περιπτώσεις. Τι πρέπει να κάνετε Πριν στεγνώσουν τα ρούχα βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο και προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση πάρτε τα ρούχα (όσο ακόμα είναι υγρά) και βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 24 ώρες και βάλτε τα και πάλι στο πλυντήριο. Προσοχή Μην ρίξετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν γιατί η χλωρίνη θα τα κιτρινίσει αντί να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.

ΠΗΓΗ: spirossoulis

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις