Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: 2 απλά βήματα για άμεσα αποτελέσματα
PLUS

Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: 2 απλά βήματα για άμεσα αποτελέσματα

Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: Η δυσάρεστη μυρωδιά συνήθως συμβαίνει, όταν τα πόδια  ιδρώνουν.

Ίσως υπάρχουν στιγμές που έχετε εντοπίσει, ότι καθώς βγάζετε τα παπούτσια σας, αναδύεται μια δυσάρεστη μυρωδιά και δεν γνωρίζετε τι να κάνετε για να τη διώξετε. Η δυσάρεστη μυρωδιά συνήθως συμβαίνει, όταν τα πόδια  ιδρώνουν και η υγρασία που έχει παγιδευτεί στις κάλτσες πιέζει το εσωτερικό των παπουτσιών, κάτι που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν οσμή. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ιδρώνουμε πιο εύκολα, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Αυτή η μυρωδιά έρχεται από τα βακτήρια, τα οποία ζουν μέσα στις κάλτσες, στα παπούτσια και στα πόδια μας. Ως εκ τούτου, δεν είναι σημαντικό μόνο να αφαιρέσουμε αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά που υπάρχει στα παπούτσια μας, αλλά και να  εξαφανίσουμε τα ενοχλητικά αυτά βακτήρια.

Εάν δεν τα αντιμετωπίσουμε, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση με την πάροδο του χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας των ποδιών. Φυσικά παίζει ρόλο και η ποιότητα του παπουτσιού. Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια είναι τα εξής:

  • Κακής ποιότητας παπούτσια και κάλτσες που δημιουργούν βακτήρια: τα παπούτσια και οι κάλτσες από συνθετικά υλικά, πάντα δημιουργούν δυσάρεστες οσμές, ειδικά αν τα φοράμε για πολλές ώρες. Πόσο μάλιστα τα παπούτσια που δεν αερίζονται επαρκώς. Το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται στα παπούτσια όταν ιδρώνουν τα πόδια μας, ευνοεί την ανάπτυξη τους.
  • Μυκητιάσεις στα πόδια και στα νύχια.

Κάθε αιτία έχει και τους δικούς της τρόπους αντιμετώπισης. Καθορίζοντας λοιπόν την αιτία, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήμτα.  Δείτε πώς θα διώξετε την άσχημη μυρωδιά εύκολα και αποτελεσματικά.

Βήματα για να διώξετε τη δυσάρεστη μυρωδιά από τα παπούτσια

Βήμα 1ο: Βρείτε τη ρίζα του προβλήματος με το εξής κόλπο: Αν όλα σας τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα τότε κατά πάσα πιθανότητα, φταίνε τα πόδια σας. Μυρίζουν και μεταφέρουν την άσχημη μυρωδιά τους στα παπούτσια σας .Μια πολύ καλή λύση είναι να κάνετε ένα καλό πλύσιμο στα πόδια σας με το ακόλουθο μείγμα. Θα χρειαστείτε: 1/2 φλ. listerine, 1/2 φλ. ξίδι και 2 φλ. ζεστό νερό. Βάλτε τα υλικά σε μια λεκάνη και βουτήξτε τα πόδια σας μέσα σε αυτήν. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 10-20 λεπτά και έπειτα σκουπίστε τα με μια πετσέτα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ μετά τη δουλειά για να έχετε πάντα μυρωδάτα πόδια.

Βήμα 2ο: Σε περίπτωση που φταίνε τα ίδια τα παπούτσια για την άσχημη μυρωδιά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής.  Μια λύση είναι να πάρετε δύο χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και να τα βάλετε μέσα στα παπούτσια σας. Αφήστε τα εκεί για ολόκληρο το βράδυ.Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να ανακατέψετε 1/2 φλ. κορν φλάουρ, 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ρίξτε με το χέρι σας μέρος του μείγματος στο εσωτερικό των παπουτσιών που μυρίζουν. Αφήστε το μείγμα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα τινάξτε τα και είναι έτοιμα για να τα φορέσετε και πάλι.

ΠΗΓΗ:spirossoulis

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις