Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Η λύση για τον επιθετικό είναι ο Μπρέθγουεϊτ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Η λύση για τον επιθετικό είναι ο Μπρέθγουεϊτ

ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλός αναζητά γκολτζή

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς και δεδομένα θα κινηθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για έναν κεντρικό επιθετικό. Μετά από τον Μεντί Καμαρά που βρίσκεται στην λίστα απόκτησης, μία από τις περιπτώσεις που βρίσκονται ψηλά στη λίστα του Δικεφάλου είναι αυτή του 32χρονου Δανού Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, που όλοι τον ξέρουμε όπου έχε παίξει με την φανέλα της Μπαρτσελόνας.

Ο διεθνής φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής La Liga 2, έχοντας μέχρι σήμερα σκοράρει 22 γκολ, ενώ έχει και 2 ασίστ σε 39 παιχνίδια. Είναι λοιπόν από τα ηγετικά μέλη στην ομάδα της Βαρκελώνης, η οποία διεκδικεί την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία μέσω των μπαράζ.

Ο Μπρεθγουέιτ είναι ιδανικός για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει έναν γκολτζή επιθετικό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μπρεθγουέιτ είναι δεινός σκόρερ. Το καθεστώς της συνεργασίας του με την Εσπανιόλ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες εξαρτάται άμεσα από τον ενδεχόμενο προβιβασμό των Καταλανών στην πρώτη κατηγορία. Σε περίπτωση που η ομάδα δεν ανέβει κατηγορία τότε υπάρχει ρήτρα 600 χιλιάδων ευρώ στο συμβόλαιο του.

Ο Μπρεθγουέιτ είχε αγωνιστεί πριν από την Εσπανιόλ και στην Μπαρτσελόνα, ενώ τις περισσότερες εμφανίσεις στην καριέρα του τις έχει κάνει με την Τουλούζ στην Γαλλία όπου σκόραρε 40 γκολ σε 149 παιχνίδια.

Είναι δεξιοπόδαρος, με ικανότητα να παίζει στον άξονα αλλά και στα αριστερά με ανάποδο πόδι και προέρχεται από δυο γεμάτες σεζόν στην Εσπανιόλ, με 41 εμφανίσεις φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο και 31 συμμετοχές στη La Liga με 10 γκολ την περίοδο 2022-23.

Σίγουρα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον ΠΑΟΚ που έχει ωστόσο και τουλάχιστον άλλη μια εναλλακτική για την κορυφή της επίθεσης του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις