Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασκήσεις με σκηνές που “κόβουν” την ανάσα – Το σενάριο και η συνεργασία των φορέων
ΕΛΛΑΔΑ

Ασκήσεις με σκηνές που “κόβουν” την ανάσα – Το σενάριο και η συνεργασία των φορέων

Σε δύο αεροδρόμια

Σκηνές, που κόβουν την ανάσα ξετυλίχθηκαν στους χώρους των αεροδρομίων Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο πολυπρόσωπης άσκησης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και υπάλληλοι της Πολιτικής αεροπορίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο σενάριο της άσκησης, που προέβλεπε έως και ομηρία  επιβατών, αλλά και σύγχρονη απελευθέρωσή τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως ανακοινώθηκε,  η άσκηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Συμμετείχε προσωπικό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Υ. Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης), του Ε.Κ.Α.Β. (παραρτήματα Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης) και Υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας.

«Το σενάριο της άσκησης», τονίζεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «εστιάστηκε στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε περιστατικό διαχείρισης ύποπτων αντικειμένων (παραδιδόμενων αποσκευών), με παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας (αυθόρμητη οχύρωση δράστη), εντός των χώρων των αερολιμένων, καθώς και Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών».

O στόχος της άσκησης

Και καταλήγει η ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά τον σκοπό παρόμοιων ασκήσεων στο πεδίο: “Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία του βαθμού ενεργοποίησης και ανταπόκρισης όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών (αστυνομικών και λοιπών Φορέων/Υπηρεσιών) στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών που έχει εκπονηθεί από την Ελληνική Αστυνομία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις