43χρονη έταζε μεγάλα κέρδη από “επενδύσεις” στα… νησιά της Μάγχης

ΕΛΛΑΔΑ

43χρονη έταζε μεγάλα κέρδη από “επενδύσεις” στα… νησιά της Μάγχης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δικογραφία για δέκα απάτες

07.06.2024 | 22:08

Επενδύσεις, σίγουρα κέρδη και προ παντός αφορολόγητα, στον «φορολογικό παράδεισο» των Νησιών της Μάγχης έταζε- με το αζημίωτο – 43χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για δέκα απάτες σε βάρος πολιτών από την Πάτρα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας της Αχαϊκής πρωτεύουσας, από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από γραφείο ορκωτού λογιστή για διάφορες ατασθαλίες οι οποίες παρατηρήθηκαν, ξεκίνησε να παριστάνει και την λογίστρια αναλαμβάνοντας την περαίωση λογιστικών και φορολογικών υποθέσεων πολιτών. Τους οποίους όμως όταν πλησίαζε, έπειθε ότι είχε στενή συνεργασία με συγκεκριμένη τράπεζα στον τομέα των επενδύσεων.

Έταζε μεγάλα κέρδη με δήθεν επενδύσεις στον έναν από τους χαρακτηρισμένους επίσημα «φορολογικούς παραδείσους», όπως είναι τα Νησιά της Μάγχης. Αρχικά, από τα χρήματα, που κατέθεταν οι ενδιαφερόμενοι, που έδιναν βάση στα λεγόμενά της, φρόντιζε, για να γίνεται πειστική και να κερδίζει χρόνο για τις επόμενες κινήσεις της, να παραδίδει μέρος των ποσών που… εκείνοι είχαν δώσει, σαν δήθεν κέρδη της «επένδυσης». Στη συνέχεια όμως και όταν τα θύματα πίστευαν πια ότι όλα ήταν αλήθεια και ότι θα γίνονταν πλούσιοι μέσω των Νησιών της Μάγχης, έδιναν κι άλλα χρήματα, αλλά κέρδη από… επενδύσεις, δεν έβλεπαν.

Η ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Σύμφωνα με την επίσημη  ενημέρωση της Αστυνομίας, «εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δέκα υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας και σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος μιας ημεδαπής γυναίκας».

Οι δέκα απάτες

Από την έρευνα, συνεχίζει η Αστυνομία, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη, το τελευταίο έτος, διέπραξε τουλάχιστον δέκα απάτες, παρουσιαζόμενη στους παθόντες είτε ως λογίστρια, που αναλάμβανε την περαίωση των λογιστικών και φορολογικών τους υποθέσεων, είτε ως υπεύθυνη επενδύσεων  τράπεζας, με την οποία συνεργαζόταν.

Υποτιθέμενες ευκαιρίες 

«Η κατηγορούμενη», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «έπεισε του παθόντες, αναφερόμενη σε υποτιθέμενες μεγάλες ευκαιρίες επένδυσης ή τακτοποίησης φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων και τους απέσπασε τουλάχιστον 20.596 ευρώ. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, απευθύνοντας έκκληση για πρόβλημα υγείας συγγενικού της προσώπου(σ.σ. του παιδιού της το οποίο παρουσίαζε με άλλο όνομα),  στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξαπάτησε έναν άνδρα και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ». Η δικογραφία, τέλος, που σχηματίσθηκε σε βάρος της 43χρονης,  υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Exit mobile version