Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να φαίνομαι νεότερη: 10 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις
PLUS

Πώς να φαίνομαι νεότερη: 10 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις

Πώς να φαίνομαι νεότερη: Ο θετικός τρόπος σκέψης βοηθά να ζήσουμε όμορφα.

Η νεότητα δεν κρατάει μια ζωή, μπορούμε όμως να κάνουμε πράγματα στην καθημερινότητά μας και να αποκτήσουμε θετικές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν να δείχνουμε νεότεροι. Όσο εξοικειωμένοι και να είμαστε με τη ρυτίδα που έκανε την εμφάνιση της ή τη χαλάρωση του δέρματος, πάντα θα θέλουμε να δείχνουμε νεότεροι και πιο όμορφοι. Με διάφορους τρόπους που μπορούμε να υιοθετήσουμε: έναν τρόπο ζωής ωφέλιμο και μαζί με την καλή μας διάθεση πάνω από όλα, μπορούμε να έχουμε πιο νεανική εμφάνιση, και να δείχνουμε μέχρι και 10 χρόνια νεότερη. Κυρίως έχει να κάνει με το θετικό τρόπο σκέψης και έπειτα με δράσεις που μας βοηθούν να νιώθουμε ευεξία και ομορφιά. Παρακάτω δίνονται μερικές συμβουλές, που μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Κοιμήσου καλά

Ο ύπνος κάνει θαύματα. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να πέφτεις στο κρεβάτι νωρίς αν θέλεις να φαίνεσαι φρέσκια και νέα. Οι ειδικοί λένε ότι 7-8 ώρες ύπνος την ημέρα είναι μια χαρά. Η Penelope Cruz κοιμάται 14 ώρες ενώ η Catherine Zeta Jones έχει πει ότι το μαγικό της όπλο είναι ο καλός ύπνος.

Καθάρισε το δέρμα σου

Το ξέρεις ότι το make up επιβαρύνει το δέρμα και είναι απαραίτητο να αφήνεις την επιδερμίδα σου να αναπνέει όταν γυρίζεις σπίτι. Ξεβάψου και να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις καθαρό δέρμα πριν πέσεις στο κρεβάτι σου. Αν θέλεις να κάνεις και κάτι εξτρά, βάλε στη διατροφή σου και συμπλήρωμα διατροφής για την υγεία του δέρματος, των αγγείων, των οστών.

Συμβουλές για να φαίνεστε νεότερη

Δώσε έμφαση στα μάτια

Τα μάτια μαρτυρούν την κούραση και την ηλικία. Όταν βγαίνεις από το σπίτι, φρόντισε να έχεις επιλέξει το σωστό concealer που να φωτίζει το βλέμμα σου και να καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Μιλώντας για μαύρους κύκλους, βάλε στη διατροφή σου σίδηρο καθώς υπάρχει περίπτωση το σκούρο κάτω από τα μάτια να οφείλεται και σε χαμηλά ποσοστά σιδήρου στο αίμα.

Φρόντισε το χαμόγελο σου

Τα λευκά δόντια είναι σημάδι υγείας και  νιάτων. Μην αμελείς λοιπόν να πηγαίνεις τακτικά στον οδοντίατρο σου. Έτσι θα έχεις ένα υγιές χαμόγελο και θα το λανσάρεις και συχνότερα, πράγμα που σε κάνει επίσης να δείχνεις νέα. Έρευνες δείχνουν ότι οι πιο χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν την τάση να δείχνουν πιο μικροί από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Πήγαινε κομμωτήριο

Μην αμελείς να φροντίζεις τα μαλλιά σου. Τα λαμπερά μαλλιά κερδίζουν τις εντυπώσεις και σου δίνουν φρέσκια όψη. Πρόσεχε μην αφήσεις ποτέ λευκή τρίχα να φανεί. Δοκίμασε επίσης τις αφέλειες. Αν ταιριάζουν στο πρόσωπο σου θα καλύψουν τις ρυτίδες έκφρασης στο κούτελο και θα σε γλυκάνουν.

Ξεκίνα νωρίς

Από την ηλικία των 25 η επιδερμίδα ξεκινά να χάνει 1% του κολλαγόνου της κάθε χρόνο. Και αφού το 80% περίπου των σημαδιών γήρανσης δεν οφείλονται στα γονίδια, αλλά στον τρόπο ζωής σου υιοθέτησε έγκαιρα έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ξεκινήστε γυμναστήριο

Γενικά ξεκινήστε να κινήστε, να περπατάτε και να γυμνάζεστε. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, τόσο για την υγεία, όσο και για την ομορφιά.

Προστασία από τον ήλιο

Πάρε μέτρα
Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο, ακόμη και τον χειμώνα, προκαλεί οξειδωτικό στρες και, άρα ρυτίδες και κηλίδες στην επιδερμίδα. Ευτυχώς υπάρχουν πλέον κρέμες ημέρας με αντηλιακό φίλτρο, όχι μόνο κατά της UVB αλλά και της UVA που είναι υπεύθυνη για τη φωτογήρανση.

Αγάπα το νερό
Το σώμα σου αποτελείται κατά 75% από νερό για αυτό και η ενυδάτωση είναι η Νο1 αντιγηραντική φροντίδα. Ενυδατώσου τόσο εκ των έσω, όσο και εξωτερικά ενώ βάλε στη ρουτίνα της περιποίησης προϊόντα με ευεργετικά συστατικά υδάτινης προέλευσης, όπως ιαματικό νερό από πηγές ή θαλάσσια φύκη.

Κάνε μασάζ
Με τα χέρια ή με ειδικά gadgets ευνοεί τη μικροκυκλοφορία του αίματος, την κυτταρική δράση αλλά και την απορρόφηση των προϊόντων. Με τις άκρες των δακτύλων και βαθιές πιέσεις βοηθάς την αποσυμφόρρηση ενώ με τα χέρια κλειστά σε γροθιές και κυκλικές, ανοδικές κινήσεις δίνεις ενέργεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις