Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω λεκέ από καφέ: Τα tips που τον εξαφανίζουν αμέσως
PLUS

Πώς να καθαρίσω λεκέ από καφέ: Τα tips που τον εξαφανίζουν αμέσως

Πώς να καθαρίσω λεκέ από καφέ: Τα 5 υλικά απο την κουζίνα σας, που βοηθούν να απαλλαγείτε από τον λεκέ του καφέ.

Ο λεκές από καφέ πάνω στα ρούχα μας ή στα χαλιά μας, είναι συνηθισμένος αλλά και δύσκολος, που αν δε δράσουμε αμέσως θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να τον αφαιρέσουμε. Πόσες φορές σας έχει τύχει και έχει πέσει καφές πάνω στα ανοιχτόχρωμα ρούχα σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Αυτό που χρειάζεται είναι να δράσετε όσο γίνεται άμεσα για να τον καθαρίσετε.  Την επόμενη φορά που θα τύχει να λερωθείτε από το αγαπημένο σας ρόφημα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές: Με το που θα γυρίσετε στο σπίτι βουτήξτε το λερωμένο σας ρούχο μέσα σε μια μικρή λεκάνη στην οποία θα έχετε ρίξει ξίδι.

Αφήστε το εκεί για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά πάρτε μια καθαρή βούρτσα και βουτήξτε τη σε ένα μείγμα νερού και αλατιού. Ξεκινήστε να τρίβετε με κυκλικές κινήσεις τον λεκέ και δείτε τον να εξαφανίζεται στο λεπτό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το μπλουζάκι σας με σκέτο νερό και απλώστε το να στεγνώσει φυσικά. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε σόδα (αναψυκτικό σόδα) πάνω στον λεκέ. Θα τον δείτε να εξαφανίζεται χωρίς να χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια από εσάς. Τέλος, υπάρχει και η λύση του μωρομάντηλου. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και έχετε στην τσάντα σας μωρομάντηλα, τότε έχετε λύσει το πρόβλημα. Τρίψτε ελαφρώς τον λεκέ με ένα μωρομάντηλο και αφήστε το ρούχο σας να στεγνώσει φυσικά.

5 υλικά της κουζίνας

Παρακάτω δείτε τους 5 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τον λεκέ από τα ρούχα σας, με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας:

Μαγειρική σόδα: Πότισε ένα υγρό πανί σε μαγειρική σόδα ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια, τρίβοντας απαλά, προσπάθησε να αφαίρεσε τον λεκέ. Ξέπλυνε και στέγνωσε με ένα καθαρό πανί.

Κρόκος αβγού: Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά κάνει θαύματα. Χτύπησε έναν κρόκο και ρίξε το στον λεκέ. Τρίψε απαλά με ένα καθαρό πανί για ένα λεπτό. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και ο λεκές θα φύγει εντελώς.

Αλάτι: Ρίξε αλάτι με λίγο νερό στο λεκέ και τρίψε απαλά με ένα σφουγγάρι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αν δε βγει αμέσως ο καφές, ανάμειξε λευκό ξύδι με αλάτι σε ίσες αναλογίες και τρίψε πάλι με το σφουγγάρι.

Ξίδι: Μπορείτε να απαλλαγείς από πολλούς λεκέδες, αν βρέξεις μία πετσέτα με αδιάλυτο λευκό ξύδι, λίγο πριν τοποθετήσεις το λερωμένο ύφασμα στο πλυντήριο. Για τους μεγάλους σε έκταση λεκέδες, άφησε το ύφασμα να ποτίσει για μία νύχτα σε ένα διάλυμα από 3 μέρη ξίδι και 1 μέρος κρύο νερό πριν το πλύσιμο.

Μπύρα-αναψυκτικό: Ρίξε σόδα ή μπύρα στον λεκέ, τρίψε ελαφρά και θα δεις τον λεκέ να εξαφανίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις