Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

06

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τάρτα λεμόνι εύκολη συνταγή: ό,τι πιο δροσιστικό για τις ζεστές ημέρες
PLUS

Τάρτα λεμόνι εύκολη συνταγή: ό,τι πιο δροσιστικό για τις ζεστές ημέρες

Τάρτα λεμόνι εύκολη συνταγή: Η συνταγή είναι από το Instagram προφίλ της Dimitra Papamichou 

Η τάρτα λεμόνι είναι ένα από τα επιδόρπια που μικροί μεγάλοι αγαπούν. Ακόμη κι αν δεν είστε φαν της μαγειρικής, η συνταγή που έχουμε σήμερα είναι διαφορετική από τις κοινές και τόσο υγιεινή που σίγουρα δεν θα σκεφτείτε να φάτε και ένα κομμάτι παραπάνω. Η συνταγή είναι από το Instagram προφίλ της Dimitra Papamichou και η τάρτα είναι χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Υλικά

Για τη βάση

200 γρ αμύγδαλα
90 γρ χουρμάδες
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 κγ ξύσμα λεμόνι ή Λάιμ

Για την κρέμα

180 γρ χουρμάδες
120 μλ νερό
50 γρ. χυμό λεμονιού
5 κ.σ κορν φλάουρ
Δύο κούπες γάλα σόγιας (ή ό,τι άλλο γάλα θέλουμε)
2ΚΓ εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι η λάιμ

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 150 για 17 λεπτά. Τα χτυπάμε στο μούλτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τους χουρμάδες που τους έχουμε μουλιάσει για λίγα λεπτά σε καυτό νερό και τους έχουμε στραγγίσει. Προσθέτουμε αν χρειαστεί μία με δύο κ.σ νερό. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη που θα κολλάει λίγο στα χέρια.

Για την κρέμα

Μουλιάζουμε 5-10 λεπτά τους χουρμάδες για την κρέμα σε 120 ML βραστο νερό. Χτυπάμε πολύ καλά μαζί με το νερό στο Μούλτι. Θέλουμε να έχουμε μία όσο το δυνατό πιο λεία υφή. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο λεμόνι. Ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την πάστα από χουρμάδες, το λεμόνι με το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και τον κουρκουμά κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Πήζει πολύ γρήγορα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Απλώνουμε το μείγμα για τη βάση σε ένα στρογγυλό ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού. Η τάρτα είναι έτοιμη και μπαίνει ψυγείο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Papamichou (@dimidiet)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις