Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Αταίριαστοι: Η ΝΔ θέλει να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Αταίριαστοι: Η ΝΔ θέλει να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θέλει να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις -Υποχρέωση Κασσελάκη το πόθεν έσχες, εκείνος έκανε σόου

Σκληρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο πολακισμός είναι γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο μαθητής έχει ξεπεράσει το δάσκαλο» στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πατήσει γκάζι στις μεγάλες αλλαγές «τη στιγμή που οι άλλοι μας ζητούν να πατήσουμε φρένο» διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Για την αποχή

Στην ερώτηση για το ότι η αποχή στις ευρωεκλογές μπορεί να φτάσει το ποσοστό του 60% ο πρωθυπουργός τόνισε: Την επόμενη περίοδο θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη. Εύχομαι να μην συμβεί αυτό. Οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον μας. Η Ελλάδα έχει να κερδίσει από την Ευρώπη. Αντιλαμβάνομαι την κούραση των πολιτών, καθώς είναι η τρίτη προεκλογική περίοδος. Σίγουρα υπάρχει γενικότερη κούραση στον κόσμο, αλλά κάνω έκκληση να πάνε οι πολίτες στις κάλπες. Θα έχουμε μεγαλύτερη αποχή από τις εθνικές εκλογές. Καλούμαστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». «Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να συζητάμε και να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή. Θα έχουμε μεγαλύτερη αποχή, αυτό συμβαίνει πάντα στις ευρωεκλογές. Δεν νομίζω ότι η τοξικότητα βοηθάει να φέρουμε κόσμο στις κάλπες. Την επιστολική ψήφο την έφερε και την ψήφισε μόνη της η ΝΔ. Αυτό είναι Ευρώπη». «Δεν θέλω να δώσω σε κανένα τη δυνατότητα να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση να κάνει μεταρρυθμίσεις».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρουν σε τίποτα»

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά για Ευρώπη, σαν να μην είναι ευρωπαϊκή η κάλπη. Δεν υπάρχει διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, έχω πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ο μαθητής, ο. Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο, τον κ. Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταψηφίσει όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την επιστολική ψήφο, η οποία είναι μεγάλη μεταρρυθμιστική επιτυχία».

Για την ακρίβεια

«Είμαι πάντως ο πρώτος που θα πω ‘πάντα μπορούμε καλύτερα’. Γνωρίζω ότι η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των Ελλήνων. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται κοντά στον λαό». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αρχίσαμε να βλέπουμε μειώσεις στα ράφια» ενώ για την πρωτοβουλία της επιστολής στο φον ντε Λάιεν είπε ότι «θα έπρεπε να είναι μια εθνική πρόταση». «Το μεγάλο στοίχημα είναι η αύξηση των μισθών και η μείωση της ανεργίας. Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 28%, οι συμπολίτες που δουλεύουν με αυτόν είναι λιγότερο. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού πληρώνουν καλύτερα καθώς έχει υποχωρήσει η ανεργία. Πάμε με άλλα λόγια στη σωστή κατεύθυνση».

«Έχουμε δουλειά να κάνουμε γιατί η απόδοση της οικονομίας απαιτεί και άλλα βήματα όπως η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης και η οργάνωση των χρήσεων γης. Όταν ψηφίσαμε όμως τον νέο δικαστικό χάρτη όπου ενοποιήσαμε ειρηνοδίκες με πρωτοδίκες υπήρξαν αντιδράσεις τοπικές και πιστεύω ότι αυτό σύντομα θα δείξει αποτελέσματα». Όσον για τα σενάρια μεταπήδησής του σε ευρωπαϊκό αξίωμα είπε ότι «είναι τιμητική η συζήτηση που γίνεται για ευρωπαΪκη θέση αλλά δεν έχει γίνει καμία πρόταση καμία συζήτηση» Παραδέχθηκε ότι πολλές φορές «η Ευρώπη αργεί αλλά στο τέλος τα καταφέρνει».

Για το «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη

«Έπρεπε να το είχε καταθέσει από την αρχή. Ηθελε να κάνει σόου», σχολίασε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Δεν μας κάνει χάρη που κατέθεσε το «Πόθεν Έσχες». Δεν θέλω να δώσω συνέχεια, γιατί θα αδικήσω τα προβλήματα των πολιτών και τη διαδικασία των ευρωεκλογών. Ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί μια φρασεολογία απαράδεκτη, μάς λέει ότι όλοι είναι κλέφτες, εκτός απ’ αυτόν. Το δικό μου «Πόθεν Έσχες» έχει γίνει ‘φύλλο και φτερό’».

Για το Δημογραφικό

«Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις για το δημογραφικό: Έχουμε αυξήσει το επίδομα παιδιού, το επίδομα γέννας. Βλέπω με χαρά ότι υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις που κάνουν κινήσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είμαι τρίτεκνος και νομίζω ότι καταλαβαίνω σε ένα βαθμό το τι σημαίνει να έχεις 3 παιδιά. Το κόστος του να έχεις παιδιά είναι μεγάλο», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Το πρόβλημα με το δημογραφικό δεν είναι μόνο με τους τρίτεκνους. Θα κάνουμε κινήσεις για τους τρίτεκνους και όχι μόνο. Πολλές οικογένειες δεν κάνουν καν το βήμα από το πρώτο παιδί στο δεύτερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταλαβαίνω ότι είναι το οικονομικό. Δημογραφικές αλλαγές δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, θέλουν 10ετιες να αποδώσουν. Η δεύτερη πτυχή είναι ότι γερνάμε ως κοινωνία. Έχουμε χιλιάδες συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται με τη μεταρρυθμίση που φέραμε».

«Το Airbnb δεν ξεκίνησε να γίνει υποκατάστατο της μακροχρόνιας μίσθωσης»

«Οι παρεμβάσεις στην αγορά του AirBnb γίνεται για το δημόσιο συμφέρον, εμείς βλέπουμε το όλο θέμα. Το Airbnb δεν ξεκίνησε να γίνει υποκατάστατο της μακροχρόνιας μισθωσης. Όταν γίνεται αυτό και δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά το κράτος οφείλει να εξετάσει παρέμβαση. Αν πρέπει να μπουν λελογισμένοι περιορισμοί για να μπορέσουμε να στηρίξουμε όσους θέλουν να μισθώσουν μακροχρόνια το σπίτι τους θα το κάνουμε», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη Βόρεια Μακεδονία

«Περιμένω να ορκιστεί πρωθυπουργός ο κ. Μιτσκόσκι. Από κει και πέρα δεν θα μπορεί να λέει «η χώρα μου ονομάζεται Βόρεια Μακεδονια, αλλά εγώ θα τη λέω ‘Μακεδονία’. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις