Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

04

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός: Δύο προπονητές στη λίστα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Δύο προπονητές στη λίστα

Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι άφησαν τον Σάρι και κινούνται σε άλλους προπονητές

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η περίπτωση του Μαουρίτσιο Σάρι για τον Παναθηναϊκό, φαίνεται πως απομακρύνεται, οι πράσινοι στρέφονται στις εναλλακτικές τους. Μία περίπτωση προπονητή που βρίσκεται ψηλά στην λίστα και στο κάδρο είναι αυτή του Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός είναι μέσα στις πρώτες επιλογές που εξετάζουν οι άνθρωποι των “πρασίνων” και θα αποφασίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο (8-9/6). Πρόκειται για τεχνικό με μακρά θητεία στην Αμερική, με ομάδες τόσο από τη χώρα του (Μπέλλα Βίστα, Γκουαράνι, Παενιαρόλ), όσο και από την Παραγουάη (Ολίμπια Ασουνσιόν), το Μεξικό (Πατσούκα, Μοντερέι) και τις ΗΠΑ (Ίντερ Μαϊάμι).

Επίσης έχει καθίσει στον πάγκο της εθνικής Ουρουγουάης για σχεδόν έναν χρόνο (Ιανουάριο του 2022 με Φεβρουάριο του 2023) οδηγώντας την στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τη Σελέστε να αποκλείεται από τη φάση των ομίλων με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη το έκανε τον Οκτώβριο του 2023 αναλαμβάνοντας τη Σεβίλλη στη θέση του Χοσέ Λουίς Μεντλίμπαρ, από την οποία αποχώρησε μετά από 14 παιχνίδια με ρεκόρ δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες.

Στη διάρκεια της 13ετούς προπονητικής του καριέρας ο Αλόνσο έχει κατακτήσει τρεις τίτλους, με σημαντικότερους τα δύο Champions League της CONCACAF με τις μεξικανικές Πατσούκα (2017) και Μοντερέι (2019).

Στο τραπέζι βρίσκεται και ο Χαβιέρ Αγκίρε

Ο 65χρονος πολύπειρος τεχνικός έχει μακρά θητεία σε πολλές ομάδες ανά τον κόσμο και συλλόγους (Ατλέτικο, Σαραγόσα, Οσασούνα, Εσπανιόλ, Λεγανές, Μοντερέι, Ατλάντε, Πατσούκα, Αλ-Γουάντα) και εθνικές (Μεξικό, Ιαπωνία, Αίγυπτος) και μένει σε λίγες ημέρες ελεύθερος από τη Μαγιόρκα, την οποία οδήγησε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, χάνοντας εκεί τον τίτλο στα πέναλτι από την Μπιλμπάο.

Ο Αγκίρε λοιπόν, είναι στις περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ακόμη δεν υπάρχει τελική απόφαση για τον νέο προπονητή, ωστόσο έχει ξεκινήσει κύκλος επαφών με όλους τους υποψήφιους που έχουν προκριθεί και η πρόθεση που υπάρχει, είναι ως τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, οι πράσινοι να έχουν νέο προπονητή. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται ένα πολύ γεμάτο Σαββατοκύριακο σε επίπεδο επαφών έως ότου οριστικοποιηθεί ο εκλεκτός του τριφυλλιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις