Ελικόπτερο πετάει πυροτεχνήματα σε Λαμποργκίνι: Σοβαροί μπελάδες για YouTuber

ΚΟΣΜΟΣ

Ελικόπτερο πετάει πυροτεχνήματα σε Λαμποργκίνι: Σοβαροί μπελάδες για YouTuber

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

YouTuber διώκεται για βίντεο που ανέβασε με ελικόπτερο να πετάει πυροτεχνήματα σε Lamporghini -Απίστευτα πλάνα

08.06.2024 | 08:47

Ένας YouTuber αντιμετωπίζει βαριά κατηγορία στις ΗΠΑ, αφού φέρεται να σκηνοθέτησε βίντεο όπου εκτόξευε πυροτεχνήματα από ελικόπτερο πάνω σε μια κινούμενη Lamborghini. Ο δημοφιλής YouTuber από το Λος Άντζελες αντιμετωπίζει κατηγορία για τη χρήση εκρηκτικών, με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να τον κατηγορούν ότι διηύθυνε ένα βίντεο με πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από ένα ελικόπτερο στον αέρα σε μια Lamborghini που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Ο 24χρονος Suk Min Choi, ο οποίος χρησιμοποιεί επίσης το ψευδώνυμο Άλεξ Τσόι, 24 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη και κατηγορείται για την πρόκληση τοποθέτησης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού σε αεροσκάφος, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εισαγγελία των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας σε δελτίο τύπου.

Ο Τσόι, ο οποίος έχει 923.000 ακόλουθους στο YouTube και 1,2 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο «Καταστρέφοντας μια Lamborghini με πυροτεχνήματα» στις 4 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε με την ποινική δίωξη. Το σχεδόν 11λεπτο βίντεο, το οποίο δεν είναι πλέον αναρτημένο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Τσόι, δείχνει δύο γυναίκες να ρίχνουν πυροτεχνήματα από το ελικόπτερο προς το σπορ αυτοκίνητο, αναφέρει η ένορκη βεβαίωση. «Αφού γυρίστηκε αυτό που φαίνεται να είναι η ζωντανή εκδοχή μιας σκηνής βιντεοπαιχνιδιού, το βίντεο περνά σε μια ματιά στα παρασκήνια, όπου βρίσκεται ο Τσόι και φέρεται να κάνει διάφορες αναφορές στον εαυτό του, καθώς συντονίζει το γύρισμα», δήλωσε η εισαγγελία των ΗΠΑ.

Το επικίνδυνο βίντεο τραβήχτηκε τον Ιούλιο και έγινε viral στο Youtube

Οι Αρχές πιστεύουν ότι το υλικό τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 2023 σε μια περιοχή στην κομητεία San Bernardino, στην Καλιφόρνια. Ο YouTuber κατηγορείται, επίσης, ότι δεν διέθετε τις κατάλληλες άδειες για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες κινηματογράφησης που αφορούσαν το ελικόπτερο, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση. Επιπλέον, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Tσόι ταξίδεψε στο Λας Βέγκας για να αγοράσει τα πυροτεχνήματα, επειδή είναι παράνομα στην Καλιφόρνια. Στην ένορκη βεβαίωση δεν κατονομάζονται άλλα άτομα που εμπλέκονται στο βίντεο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, δήλωσε στο CNN ο Ciaran McEvoy, εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Δεκάδες βίντεο στο κανάλι του Choi στο YouTube παρουσιάζουν πολυτελή σπορ αυτοκίνητα, αν και το πιο πρόσφατο βίντεο αναρτήθηκε τον Δεκέμβριο. Ο Τσόι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο την Πέμπτη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 δολαρίων, δήλωσε ο McEvoy, ενώ δεν προέβη σε κάποια δήλωση. Ο YouTuber αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών, εάν καταδικαστεί σύμφωνα με τις κατηγορίες, αναφέρουν οι εισαγγελείς.

Exit mobile version