Δεν μυρίζουν μαλακτικό τα ρούχα: 4 λόγοι που συμβαίνει αυτό

PLUS

Δεν μυρίζουν μαλακτικό τα ρούχα: 4 λόγοι που συμβαίνει αυτό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Δεν μυρίζουν μαλακτικό τα ρούχα: Τι μπορείτε να κάνετε

08.06.2024 | 12:25

Όλοι μας θέλουμε να φοράμε ρούχα που μυρίζουν ωραία και είναι απαλά, γι’ αυτό και σπαταλάμε ώρες για να επιλέξουμε πολύ προσεκτικά το μαλακτικό που θα χρησιμοποιήσουμε. Πολλές φορές όμως, αφού πλύνουμε τα ρούχα και στεγνώσουν, διαπιστώνουμε ότι δεν μυρίζουν καθόλου ή μυρίζουν ακόμα και άσχημα. Αν σας συμβαίνει κι εσάς αυτό και δεν ξέρετε γιατί, εδώ θα βρείτε τους λόγους που τα ρούχα δεν μυρίζουν ωραία μετά το πλύσιμο.

Δεν καθαρίζετε συχνά το πλυντήριο:

Κάθε φορά που πλένουμε, το πλυντήριο μαζεύει βρωμιές που κάνουν τα ρούχα να μη μυρίζουν καλά. Καλό είναι λοιπόν να καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριο και να μην ξεχνάτε το συρτάρι του απορρυπαντικού.

Αφήνετε τα ρούχα για πολύ ώρα μέσα στο πλυντήριο:

Αν χρησιμοποιείτε μαλακτικό αλλά αφήνετε τα ρούχα να κάθονται για ώρες μέσα στο πλυντήριο μετά το πλύσιμο, τότε πολύ πιθανό είναι να μη μυρίζουν μετά. Η μυρωδιά από το πλυντήριο πνίγει αυτή του μαλακτικού και τα ρούχα σας μπορεί να μυρίσουν ακόμα και άσχημα. Βγάλτε τα ρούχα έγκαιρα από το πλυντήριο για να μην φύγει η μυρωδιά του μαλακτικού.

Βάζετε πάρα πολύ μαλακτικό:

Η υπερβολική χρήση μαλακτικού δεν θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν πιο ωραία. Βάλτε πάντα τη συνιστώμενη δόση μαλακτικού.

Η όσφρησή σας έχει εξασθενίσει:

Η καθημερινή σας επαφή με αλλεργιογόνα, σκόνες, μυρωδιές και άλλα χημικά έχει ως αποτέλεσμα να εξασθενεί η όσφρησή σας. Επιπλέον όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο μαλακτικό για χρόνια είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να έχετε συνηθίσει τη μυρωδιά και να μην σας γίνεται αισθητή.

Όσο πιο πολύ καιρό χρησιμοποιείτε το ίδιο μαλακτικό, τόσο πιο άοσμο θα σας φαίνεται από ένα σημείο και μετά γιατί πολύ απλά συνηθίζετε τη μυρωδιά του. Ακολουθήστε τα παραπάνω tips και θα δείτε πως τα ρούχα σας θα αρχίσουν και πάλι να μοσχοβολάνε. Φροντίστε να έχετε πάντα καθαρό πλυντήριο, να βγάζετε τα ρούχα έγκαιρα από αυτό και αλλάζετε μαλακτικό κάθε λίγο καιρό ώστε να μην συνηθίζετε τη μυρωδιά του.

Πηγή: spirossoulis.com

Exit mobile version