Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

02

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 11χρονη Βασιλική Πύργος: Το βίντεο που οδήγησε στην σύλληψη του δολοφόνου
ΕΛΛΑΔΑ

11χρονη Βασιλική Πύργος: Το βίντεο που οδήγησε στην σύλληψη του δολοφόνου

11χρονη Βασιλική Πύργος: Ο καθ' ομολογία δολοφόνος του κοριτσιού στη Μυρτιά Ηλείας είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του βιασμού στο Εφετείο

Eικόνες με τον 37χρονο δράστη της στυγερής δολοφονίας στην Ηλεία λίγο πριν δολοφονήσει την 11χρονη ανιψιά του, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα σε βίντεο που μετέδωσε η τηλεόραση του Star έχουν καταγραφεί σε εικόνες στις οποίες φαίνεται το μαύρο αυτοκίνητο του 37χρονου καθ΄ομολογίαν δολοφόνου, στο οποίο η 11χρονη έχει ήδη επιβιβαστεί, να διέρχεται στην περιοχή. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου είδαν σε υλικό από κάμερες ασφαλείας το αυτοκίνητο του δράστη και το παιδί και οδηγήθηκαν στη σύλληψή του.

Ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας – που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ομολογήσει την πράξη του – είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανηλίκου. Αν και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, κυκλοφορούσε ελεύθερος επειδή η έφεση που είχε ασκήσει στο δικαστήριο της Ζακύνθου που πραγματοποιήθηκε το 2020 είχε αναστέλλουσα ισχύ. Το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 χρόνων με αναστολή. Ο 37χρονος που παρέμενε ελεύθερος και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα, ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσής του.

Έφερε τραύματα από κατσαβίδι στον λαιμό

O 37χρονος δράστης δολοφόνησε την άτυχη 11χρονη χτυπώντας την με κατσαβίδι στον λαιμό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άψυχο σώμα του κοριτσιού στις 15:45 το απόγευμα της Δευτέρας. Σημειώνεται πως για το 11χρονο κορίτσι που είχε εξαφανιστεί, είχε εκδοθεί silver alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. Παράλληλα, είχε σημάνει συναγερμός στις Αρχές για την εξαφάνισή της, τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (9/6).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις