Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρπαξε χρήματα από φορτηγό και έτρεξε να… αγοράσει αυτοκίνητο
ΕΛΛΑΔΑ

Άρπαξε χρήματα από φορτηγό και έτρεξε να… αγοράσει αυτοκίνητο

Πώς εξιχνιάστηκε η κλοπή

Χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα, τρύπωσε σε σταθμευμένο φορτηγό, βρήκε έναν «χρυσό» φάκελο με κάτι πάρα πάνω από 16.000 ευρώ και έτρεξε να αγοράσει αυτοκίνητο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη στο Μεσολόγγι με δράστη έναν ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής και σε βάρος του σχηματίστηκε για διάπραξη κλοπής, ενώ τόσο μέρος των χρημάτων όσο και αυτοκίνητο επεστράφησαν στους κατόχους τους. «Ειδικότερα», ανέφερε η Αστυνομία σε επίσημη ενημέρωσή της, «ο συλληφθείς, ξημερώματα, εισήλθε σε σταθμευμένο φορτηγό και αφαίρεσε έναν φάκελο, που περιείχε 16.125 ευρώ».Μέχρι εδώ μοιάζει με «κλασική»,  συνηθισμένη αναφορά σε κλοπές, που δυστυχώς λαμβάνουν χώρα σε διάφορους στόχους.

Το απίθανο, ακολουθεί στην αναφορά της Αστυνομίας, η οποία επισημαίνει:

«Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος αγόρασε σε περιοχή του Αιτωλικού ένα αυτοκίνητο παραδίδοντας στον πωλητή το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τα κλοπιμαία».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι αστυνομικοί είχαν βρει τον πωλητή του οχήματος ο οποίος ιδέα δεν είχε για τον τρόπο απόκτησης όσων ζητούσε για την πώληση του οχήματός του.

Τα 10.000 ευρώ παραδόθηκαν από την αστυνομία στον οδηγό του φορτηγού απ’ όπου έγινε η κλοπή τους.

Οι ίδιοι αστυνομικοί ψάχνουν τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ, τα οποία, καθώς ο συλληφθείς, δεν αποκάλυψε που τα διέθεσε η έκρυψε, παραμένουν αναζητούμενα.

Άλλη ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Μεσολογγίου, στο Νεοχώρι, αυτή τη φορά, ανακάλυπτε ένα φορτηγό με γεμάτη την καρότσα από κλοπιμαία.

Κάλεσαν τον οδηγό για έλεγχο, αλλά εκείνος τράβηξε φρένο, πήδηξε από το όχημα και τρέχοντας διέφυγε!

Κατά την έρευνα, λοιπόν,  οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τέσσερα κλαδευτικά αλυσοπρίονα, τρία βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά μηχανήματα, ένα ηλεκτρικό ελαιοραβδιστικό με καλώδιο και ακροδέκτες, ένα ηλεκτρικό σκαπτικό, οκτώ μηχανισμοί μετάδοσης κίνησης (σταυροί) τρακτέρ,επτά μηχανισμούς αλουμινίου, με τις σίτες τους και ένα ποδήλατο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι μέρος από τα ανευρεθέντα αποτελούν αντικείμενα κλοπών από οικίες και αποθήκες σε περιοχές του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου. Οι τέσσερις κλοπές, που εξιχνιάστηκαν, είχαν διαπραχθεί   από τις 12-07-2023 έως και τις 28-05-2024, στο Αιτωλικό, στη Μάστρο και στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις