Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εφαρμογή My Coast 2024 – Καταγγελίες: «Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα είχαμε απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές»
ΕΛΛΑΔΑ

Εφαρμογή My Coast 2024 – Καταγγελίες: «Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα είχαμε απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές»

Εφαρμογή My Coast 2024 - Καταγγελίες: Όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου

Xιλιάδες είναι οι καταγγελίες πολιτών για αυθαιρεσίες σε παραλίες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος. Μιλώντας στο EΡΤNEWS, ο κ. Τσάπαλος αναφέρομενος στην επιχείρηση που σφραγίστηκε στη Ρόδο σημείωσε ότι «σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, είχαμε πάει, είχαμε ελέγξει, είχαμε σφραγίσει και είχαμε απομακρύνει τα ομπρελοκαθίσματα και όλες τις παράνομες κατασκευές». Ο κος Τσάπαλος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του My Coast, καθώς 50.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, ενώ οι καταγγελίες ξεπερνούν τις 2.500.

Ο Όμηρος Τσάπαλος έκανε ειδική αναφορά στα μέσα που έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση φαινομένων αυθαιρεσίας στις παραλίες. Εκτός από την εφαρμογή My Coast, ανέφερε την χρήση drones που έχει ήδη ξεκινήσει στην Χαλκιδική και θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, μίλησε και για την δυνατότητα λήψης δορυφορικών εικόνων από 7.000 παραλίες κάθε 10 με 15 ημέρες, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αυθαιρεσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις