Καύσωνας τις επόμενες μέρες: Έρχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας τις επόμενες μέρες: Έρχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καύσωνας τις επόμενες μέρες: Πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης

10.06.2024 | 11:47

Ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησε για ισχυρό κύμα καύσωνα που θα έρθει τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος τόνισε, ότι η ΕΜΥ θα εκδώσει το μεσημέρι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στη χώρα, θα κινηθούμε στο πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης Παράλληλα ο διευθυντής της ΕΜΥ τόνισε ότι η κορύφωση του καύσωνα θα είναι μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσει η αποκλιμάκωση του φαινομένου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, σχετικά με το ερχόμενο κύμα καύσωνα: «ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα #Meteoalarm της #Eumetnet.

Το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα.

Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική».

 

Ετικέτες
Exit mobile version