Πώς να καθαρίσω τις άσπρες πλαστικές καρέκλες: 3 tips για ανακτήσουν την παλιά τους αίγλη

PLUS

Πώς να καθαρίσω τις άσπρες πλαστικές καρέκλες: 3 tips για ανακτήσουν την παλιά τους αίγλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Πώς να καθαρίσω τις άσπρες πλαστικές καρέκλες: Τα έπιπλα, στο μπαλκόνι ή στον κήπο επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

10.06.2024 | 09:45

Είναι η εποχή που πλέον το μπαλκόνι και ο κήπος του σπιτιού μας, έχει την τιμητική του. Καθαρίζουμε τα μπαλκόνια μας. τις τέντες, τα έπιπλα, τις γλάστρες, καθώς πλέον ο καιρός βοηθάει να θέλουμε να είμαστε συνεχώς έξω. Άλλοι έχουν στον κήπο τους και στα μπαλκόνια τους διάφορα έπιπλα, όπως καρέκλες και τραπέζια από ξύλο ή πλαστικό. Οι καρέκλες και τα τραπέζια κήπου είναι έπιπλα, που συνεχώς είναι  εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, ειδικά αν βρίσκονται όλο το χειμώνα έξω χωρίς καμιά προφύλαξη. Τα έπιπλα στο μπαλκόνι ή στον κήπο επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες, είτε από τη βροχή, είτε από τον αέρα, είτε από τον ήλιο. Λερώνονται γρήγορα και συχνά φαίνονται φθαρμένα. Πώς μπορούμε λοιπόν, να φροντίσουμε τα πλαστικά έπιπλα και να τα κάνουμε να φαίνονται και πάλι καινούρια;

Πριν λοπόν, καλέσετε τους φίλους σας ή την οικογένειά σας και να χαρείτε το μπαλκόνι σας ή το κήπο σας, μπορείτε να φροντίσετε τις πλσστικές καρέκλες και τα πλαστικά τραπέζια με 3 αποτελεσματικούς τρόπους, ειδικά αν είναι άσπρα.  Με την πάροδο του χρόνου και λόγω εξωτερικών παραγόντων, αυτό το έπιπλο λερώνει εύκολα και είναι πιθανό να έχει λεκέδες εάν δεν καθαρίζονται τακτικά. Αυτό συμβαίνει με τα έπιπλα κήπου σας. Δεν χρειάζεται να καταφεύγετε σε σκληρές μεθόδους που βασίζονται σε χημικά για να έχετε άσπρες πλαστικές καρέκλες και τραπέζια.  Με αυτές τις απλές συμβουλές, τα έπιπλα κήπου και μπαλκονιού σας θα ανακτήσουν την παλιά τους αίγλη χωρίς μεγάλη δυσκολία.

3 τρόποι καθαρισμού

Λευκό ξίδι

Για να επαναφέρετε τα έπιπλα κήπου σας στην παλιά τους αίγλη, πιθανότατα έχετε όλα όσα χρειάζεστε στο σπίτι! Το λευκό ξίδι που είναι κρυμμένο κάπου στο ντουλάπι σας είναι πολύ αποτελεσματικό για να αναζωογονήσει το χρώμα του. Χάρη στη δύναμη καθαρισμού και αφαίρεσης λεκέδων που δεν χρειάζεται εισαγωγή, μπορεί να λευκάνει τις πλαστικές καρέκλες κήπου σας σε λίγα λεπτά. Διαδικασία:

  • Ξεκινήστε κάνοντας ένα μείγμα από ένα μέρος λευκό ξίδι και δύο μέρη νερό.
  • Ανακατέψτε καλά ώστε το λευκό ξίδι να αραιωθεί σωστά στο νερό.
  • Ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και εφαρμόστε το σε πλαστικές καρέκλες και τραπέζια. Είναι επίσης προτιμότερο να επιμείνετε ιδιαίτερα στις περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς στη βρωμιά.
  • Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά.
  • Σκουπίστε απαλά τα έπιπλα κήπου σας με ένα πανί και θαυμάστε το αποτέλεσμα. Η βρωμιά εξαφανίζεται ως δια μαγείας! Η καρέκλα θα επιστρέψει στο αρχικό της χρώμα.
  • Εάν, από την άλλη, η βρωμιά αποδειχθεί πιο ανθεκτική από το αναμενόμενο, μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα μπουκάλι σπρέι στο οποίο ανακατεύετε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Εφαρμόστε στις προς επεξεργασία επιφάνειες, αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και τρίψτε απαλά. Μην διστάσετε να επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο.

Σαπούνι Μασσαλίας

Εδώ έχετε ένα πολύ απλό αλλά πολύ χρήσιμο προϊόν για να καθαρίσετε όλα τα είδη επιφανειών στο σπίτι φυσικά και πολύ αποτελεσματικά. Εάν βασίζεστε συχνά στο σαπούνι Μασσαλίας για να λευκαίνουν τα ρούχα σας, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την ικανότητά του να λευκαίνει τα έπιπλα του κήπου σας! Για να το μετατρέψετε σε καθαριστικό επίπλων κήπου, πρέπει απλώς να ακολουθήσετε μερικά πολύ απλά βήματα. Διαδικασία:

  • Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι Μασσαλίας σε 1,5 λίτρο ζεστό νερό.
  • Ρίξτε σαπουνόνερο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  • Ανακατέψτε άφθονα και αυτό είναι
  • Απλώς ψεκάστε την καρέκλα ή το τραπέζι, εστιάζοντας περισσότερο στα βρώμικα μέρη και μετά αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά.
  • Σκουπίστε με ένα μαλακό, καθαρό πανί και τρίψτε δυνατά.
  • Τα έπιπλα κήπου σας είναι όλα καθαρά. Το μόνο που μένει είναι να το αφήσετε να στεγνώσει.

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Τα έπιπλα κήπου σας είναι πολύ λερωμένα και δεν ξέρετε πως να τα καθαρίσετε; Σας προτείνουμε να βασιστείτε στο καλύτερο δίδυμο φυσικών καθαριστικών: μαγειρική σόδα και λεμόνι. Η ελαφρώς λειαντική ιδιότητα της μαγειρικής σόδας μαζί με το φυσικό οξύ στο λεμόνι (κιτρικό οξύ) είναι ό,τι χρειάζεστε! Και τα δύο συστατικά έχουν την ικανότητα να διασπούν τη βρωμιά στη ρητίνη χωρίς τον κίνδυνο να αφήσουν σημάδια στο υλικό. Διαδικασία:

  • Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια μικρή ποσότητα νερού. Βάλτε αρκετά για να αποκτήσετε μια αρκετά ομοιόμορφη ζύμη.
  • Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, εφαρμόστε την πάστα στα έπιπλα κήπου ή στα έπιπλα βεράντας.
  • Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό υγρό πανί για να αφαιρέσετε το προϊόν, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τον στον αέρα.

ΠΗΓΗ:tospitakimoy

Exit mobile version