Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2024: Με ρεκόρ ψήφων επανεκλέγεται στη Μάλτα η Μέτσολα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2024: Με ρεκόρ ψήφων επανεκλέγεται στη Μάλτα η Μέτσολα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2024: Με ρεκόρ ψήφων επανεκλέγεται στη Μάλτα η πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

10.06.2024 | 12:21

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα πρόκειται να αναλάβει εκ νέου τα ηνία στο κοινοβούλιο καθώς επανεξελέγη με περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο ευρωβουλευτή στην εκλογική ιστορία της Μάλτας, αναφέρουν οι Τάιμς της Μάλτας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η Μέτσολα αναμένεται να έχει λάβει περισσότερες από 81.000 ψήφους. Το προηγούμενο υψηλότερο ποσοστό είχε καταγραφεί από τον Σάιμον Μπουσουτίλ, ο οποίος συγκέντρωσε 68.782 ψήφους το 2009. Το Εθνικιστικό Κόμμα της Μέτσολα πρόκειται να λάβει τρεις από τις έξι διαθέσιμες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με ένα exit poll για τη Μάλτα που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Κυριακή.

Το κόμμα της ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που είναι η κεντροδεξιά πολιτική ομάδα του κοινοβουλίου.

Η Μέτσολα διορίστηκε στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιανουάριο του 2022 μετά τον απροσδόκητο θάνατο του προκατόχου της, Ιταλού πολιτικού Νταβιντ Σασόλι.

Ο διορισμός της πυροδότησε διαμάχη καθώς μέλη αντίθετων πολιτικών ομάδων επέκριναν την έντονη αντίθεσή της στις αμβλώσεις, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Exit mobile version