Ελλάδα – Μάλτα: “Νομίζω το πιο σημαντικό είναι η συγκέντρωση που πρέπει να δείξουμε”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Μάλτα: “Νομίζω το πιο σημαντικό είναι η συγκέντρωση που πρέπει να δείξουμε”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Καραμάνογλου

Ελλάδα - Μάλτα: Οι δηλώσεις του προπονητή και του Μασούρα

11.06.2024 | 09:09
Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (11/6, 19:00) η Εθνική Ελλάδος θα παίξει φιλικό κόντρα στην Μάλτα στο Untersberg-Arena (Γκροντίγκ). Το αποψινό παιχνίδι θα είναι το 2ο φιλικό που θα παίξουν, με το προηγούμενο (17/11/2022) να είχε βγει ισόπαλο με σκορ 2-2. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες 11 φορές με 7 νίκες να έχει η Εθνική και μια νίκη η Μάλτα ενώ οι υπόλοιπες 3 να είναι ισοπαλίες.

Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι με την Γερμανία, η Ελλάδα είχε μια ωραία εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν τα κατάφερε και έχασε 2-1, ενώ προηγήθηκε η Εθνική.

Οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου:

Για το παιχνίδι με τη Μάλτα:

“Νομίζω το πιο σημαντικό είναι η συγκέντρωση που πρέπει να δείξουμε, γιατί πάντα όταν παίζεις με υποδεέστερο αντίπαλο, η συγκέντρωση είναι σε χαμηλότερο επίπεδο, οπότε εμείς πρέπει να πιέσουμε τους ποδοσφαιριστές να συγκεντρωθούν.

Να μη χαλαρώσουν καθόλου ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε, γιατί είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, ο αντίπαλος θα παίζει άμυνα, οπότε θα πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε και αυτό το πρέπει να κερδίσουμε το κάνει ακόμα δυσκολότερο. Οι ποδοσφαιριστές και στις προπονήσεις και μετά το παιχνίδι με τη Γερμανία δείχνουν σε καλή κατάσταση και θα ανταποκριθούν στις συνθήκες του παιχνιδιού για να μπορέσουμε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε το ματς”.

Για τo αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές:

“Η σκέψη μου είναι από την αρχή του παιχνιδιού να γίνουν κάποιες αλλαγές, όχι αρκετές και στη διάρκεια να χρησιμοποιήσω όσους δεν αγωνίστηκαν. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το πώς θα πηγαίνει το παιχνίδι, να μην πάνε τα πράγματα διαφορετικά, ώστε να μπορέσω να τους χρησιμοποιήσω όλους”.

Για το πώς έζησε αυτές τις ημέρες:

“Αυτό το γκρουπ είναι μια οικογένεια, είχε φανεί και με τον κύριο Πογέτ αυτό διέκρινα και εγώ. Είναι μια ομάδα με ποιότητα, το δείξαμε και με τη Γερμανία παρά το ότι χάσαμε στο τελευταίο λεπτό. Είναι και μια περίοδο δύσκολη για μας, κάποιοι είχαν σταματήσει κι επανήλθαν στις προπονήσεις.

Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ εμού και των συνεργατών μου με τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι έχει μέλλον αυτή η ομάδα και θα μπορεί να έχει διακρίσεις. Αυτό που μένει είναι να κερδίσουμε τη Μάλτα, να πάνε διακοπές και να ξεκινήσουν προετοιμασία με τις ομάδες τους”.

Οι δηλώσεις του Μασούρα

Για το επικείμενο φιλικό με την Μάλτα:

“Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να είναι παραγωγικός ειδικά όταν είναι επιθετικός. Θέλω να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Τον τελευταίο δεν τον κατορθώσαμε. Θέλω να συνεχίσω να είμαι παραγωγικός και με την ίδια σοβαρότητα και θέληση να κάνουμε το ίδιο και με Μάλτα για να πάρουμε μια ακόμα νίκη όπως πάντα επιδιώκουμε με την εθνική ομάδα”.

Για την επόμενη ημέρα της Εθνικής ομάδας:

“Αυτή η ομάδα είναι η συνέχεια γιατί τα περισσότερα παιδιά είμαστε μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα παρατήσουμε μια προσπάθεια που κρίθηκε στα πέναλτι. Συνεχίζουμε όσο καλύτερα γίνεται για να μπορέσουμε να φέρουμε την εθνική εκεί που αξίζει”.

Για τη μέχρι τώρα προσπάθεια:

“Θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, το να υπάρχει μια συνέχεια στην εθνική. Όποιο παιδί έρχεται να βγάζει το ταλέντο του και να δείξει τι μπορεί να κάνει και να βοηθήσει για να γίνει ακόμα καλύτερη εθνική. Να έχουμε μια σταθερότητα και αν έρθουν οι επιτυχίες θα είναι καλό”.

Exit mobile version