Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

02

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 11χρονη Βασιλική Ηλεία: Σκληρός και σιωπηλός ο δολοφόνος της Βασιλικής
ΕΛΛΑΔΑ

11χρονη Βασιλική Ηλεία: Σκληρός και σιωπηλός ο δολοφόνος της Βασιλικής

11χρονη Βασιλική Ηλεία: Συγκλονίζει η μητέρα της 11χρονης που δολοφονήθηκε στον Πύργο: «Τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε»

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος θείος της 11χρονης στον Πύργο, ο οποίος ομολόγησε ότι την σκότωσε χτυπώντας την στον λαιμό με κατσαβίδι. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, το 2017 είχε συλληφθεί για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση και παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (10/6) σε ένα χωράφι, ενώ είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Κυριακής από το σπίτι του.

Αν και ο 37χρονος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν αποκάλυψε ποτέ στους αστυνομικούς τον λόγο που τον ώθησε να πάρει με τόσο ειδεχθή και αποτρόπαιο τρόπο τη ζωή του κοριτσιού. «Την πήγα στο χωράφι και την σκότωσα» παραδέχθηκε κυνικά χωρίς να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.

Ίσως οι απαντήσεις για τη απάνθρωπη πράξη του μπορούν να αντληθούν από το παρελθόν του καθώς, το 2017, είχε συλληφθεί και στη συνέχεια καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης. Στη φυλακή ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει ελεύθερος με όρους μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Αυτό λοιπόν που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι ο δολοφόνος μετέφερε την 11χρονη στο χωράφι, αποπειράθηκε να την βιάσει, εκείνη αντιστάθηκε και τότε άρπαξε ένα κατσαβίδι και την σκότωσε τρυπώντας την αλλεπάλληλα στον λαιμό. Κάτι που αναμένεται να φανεί όταν θα ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Τον «πρόδωσε» το βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του δράστη ξεκίνησε όταν οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εντόπισαν βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φαινόταν το κορίτσι την ημέρα που εξαφανίστηκε, να βγαίνει από το σπίτι του και να μπαίνει τρέχοντας μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει κοντά στο σπίτι του παππού του.

Συγκλονίζει η μητέρα της 11χρονης που δολοφονήθηκε

Η μητέρα της 11χρονης, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» της τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τα όσα είπε συγκλονίζουν. «Το μόνο που μου είπε η αστυνομία είναι ότι το κορίτσι μου είναι σε μια αποθήκη σκοτωμένο. Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο Θεός, να ήταν ζωντανό και να μου το έφερνε ανάπηρο. 11 χρονών τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε; Ήταν πρώτος μου ξάδερφος. Αυτό το αυτοκίνητο που είχε ο θείος, το είχαμε εμείς πρώτα. Το είχε ο σύζυγός μου και το πούλησε. Και η Βασούλα μου του το έπλυνε. Ήμουν μπροστά, δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια. Έφυγε αυτός, έφυγε και ο ανιψιός μου που ήμασταν εκεί, μου λέει η κορούλα μου ”μαμά εγώ πάω μέχρι τον παππούλη μου”. Εγώ πήγα στο σπίτι. Τώρα, αν δεν πήγε μέχρι τον πεθερό μου, δεν ξέρω τι να πω… Με εμένα η κόρη μου ήταν μέχρι τις 21:10. Μέχρι τις 21:30 οι κάμερες το δείχνουν στον φούρνο, να περνάει από το φαρμακείο, να έρχεται στο σπίτι. Από το φαρμακείο και μετά, χάνονται τα ίχνη και βρίσκονται μετά το νηπιαγωγείο. Χωρίς να έχει μπει στο αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά. Το είδαμε με καθαρή εικόνα αυτό το αμάξι την ώρα που πέρασε η Βασιλική», είπε η μητέρα για την ημέρα της εξαφάνισης.

Όπως αποκάλυψε «αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, είχε πρόβλημα στο συκώτι, είχε καρκίνο, έκατσα 3 μήνες στο Ρίο». «Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο θεός όταν ήταν άρρωστο παρά αυτό το πράγμα… Δεν έχω λόγια… εγώ ζήτησα βοήθεια από όλον τον κόσμο για να βρω το παιδί μου ζωντανό, τώρα να κάνω τι; θα γυρίσει πίσω», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις