Ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ σε κύκλωμα ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ σε κύκλωμα ναρκωτικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σε μια εποχή που η συγκεκριμένη ομάδα της Αστυνομίας παρουσιάζει σημαντικό έργο στην πρώτη γραμμή κατά της εγκληματικότητας

11.06.2024 | 09:49

Ειδικός φρουρός, αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην Αττική, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ως αρχηγικό μέλος οργάνωσης, η οποία εισήγαγε από το εξωτερικό και πουλούσε στη χώρα μας, παραισθησιογόνες ναρκωτικές ουσίες!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μια εποχή που η συγκεκριμένη ομάδα της Αστυνομίας παρουσιάζει σημαντικό έργο στην πρώτη γραμμή κατά της εγκληματικότητας, οι «αδιάφθοροι» του Σώματος, συνέλαβαν τον συγκεκριμένο, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η ομάδα, στην οποία τα μετέχοντα μέλη ήταν στενοί φίλοι και συγγενείς, παραλάμβανε από Ολλανδία και Ισπανία τις ναρκωτικές ουσίες σε δέματα μέσω εταιριών ταχυμεταφορών. Φρόντιζαν, ο παραλήπτης να είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και πάνω στα δέματα, ο εκάστοτε αποστολέας, ανέγραφε μόνο κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατείχε ο αστυνομικός και ήταν στο όνομα ανύπαρκτου αλλοδαπού!

Ο ειδικός φρουρός της ΔΙ.ΑΣ, μέσω των συνεργών του, αλλά και ο ίδιος, κατά την Αστυνομία, με απευθείας επαφές με τους πελάτες, προφανώς καλυπτόμενος κάτω από την ιδιότητά του για να μη δίνει υποψίες, συντόνιζε το δίκτυο και διακινούσε τα ναρκωτικά σε «πελατολόγιο» σε Αττική και Κορινθία, όπου είναι η καταγωγή του. Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη που περίμενε τους ερευνητές «αδιάφθορους» ήταν η έρευνα στην οικία του, σε κεντρική περιοχή της Αθήνας. Όπως διαπιστώθηκε, είχε εγκαταστήσει ολοκληρωμένο εργαστήριο παραγωγής , καλλιεργώντας δενδρύλλια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο, χρησιμοποιώντας την και σαν ορμητήριο.

Η δικογραφία 

Η ΕΛ.ΑΣ στην ενημέρωσή της σημειώνει ότι συνελήφθησαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και Ειδικός Φρουρός, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και τα όπλα. «Προηγήθηκε καταγγελία», αναφέρεται «σύμφωνα με την οποία, άτομα, μεταξύ των οποίων και Ειδικός Φρουρός, προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου.

Οι κωδικοί της οργάνωσης

Προέκυψε ότι χρησιμοποιούσαν και κωδικές ονομασίες – ορολογίες για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως το προσωνύμιο «ΙΣΠ» αν τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την Ισπανία και «Β» ή «ΒΕΤΕΡΑΝ» αν αποστέλλονταν από την Ολλανδία. «Η επιχείρηση», συνεχίζει «για τον τερματισμό της δράση τους, πραγματοποιήθηκε κατά την παραλαβή από τον Ειδικό Φρουρό ταχυδρομικού δέματος, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 979 δισκία τύπου «ECSTASY», 1.000 τεμάχια χάρτου – ταινίες, τύπου «LSD», με σχηματικές απεικονίσεις, νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, βάρους 522 γραμμαρίων περίπου, 2 νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες, περιέχουσες κεταμίνη, συνολικού βάρους 2.040 γραμμαρίων περίπου και νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα συνθετική μεφεδρόνη, βάρους 110 γραμμαρίων περίπου.

Συνελήφθησαν και τα άλλα 4 μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητες κάνναβης, 3 δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούνταν σε γλάστρες, 380 παραισθησιογόνα μανιτάρια, βάρους 179,4 γραμμαρίων περίπου, κάτοπτρο, λάμπες παραγωγής θερμότητας, ανεμιστήρες, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγιο, 2 μαχαίρια μήκους 22 εκατοστών και 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες, σκληροί δίσκοι και χρηματικά ποσά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
45χρονη βρέθηκε νεκρή σε παραλία του Ρεθύμνου - Δίπλα της βρισκόταν μεθυσμένος ο σύντροφός της 11.06.2024 | 09:49
Τουρίστες διέσωσαν αδέσποτο γατάκι - Μια ιστορία που συγκινεί 11.06.2024 | 09:49
Πότε λήγει η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 11.06.2024 | 09:49
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 11.06.2024 | 09:49
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 11.06.2024 | 09:49
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 11.06.2024 | 09:49
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 11.06.2024 | 09:49
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 11.06.2024 | 09:49
Exit mobile version