Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

02

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατί δεν μπήκε φυλακή ο 37χρονος: Πειθαρχικός έλεγχος για τον δολοφόνο της 11χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί δεν μπήκε φυλακή ο 37χρονος: Πειθαρχικός έλεγχος για τον δολοφόνο της 11χρονης

Γιατί δεν μπήκε φυλακή ο 37χρονος: Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση άφησε ελεύθερο τον δράστη με περιοριστικούς όρους

Τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον δολοφόνος της 11χρονης, παρά την καταδίκη του σε εννιά χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανήλικης το 2020, ζήτησε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα. Σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία ελεύθερος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου στο οποίο μετείχαν τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της έδρας.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση άφησε ελεύθερο τον 37χρονο με περιοριστικούς όρους. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο

Υπενθυμίζεται, ότι ο 37χρονος είναι Ρομά και οι περιοριστικοί όροι είχαν εφαρμοστεί με δυσκολία. Πέραν τούτου, το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή. Τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης με την οποία υπήρχε και συγγενική σχέση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις