Μητέρα 37χρονου Ηλεία: «Ούτε μύγα δεν έχει πειράξει στο παρελθόν»

ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα 37χρονου Ηλεία: «Ούτε μύγα δεν έχει πειράξει στο παρελθόν»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μητέρα 37χρονου Ηλεία: «Δεν έχει μπει φυλακή στο παρελθόν»

11.06.2024 | 19:40

Η μητέρα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης στον Πύργο μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι ο γιος δεν ευθύνεται για κάποιο έγκλημα. «Ούτε μύγα δεν έχει πειράξει στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρω, κι εγώ τώρα το έμαθα και έφυγα από τη δουλειά. Προσπαθώ να πάρω την Ασφάλεια και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Δεν μου δίνουν τίποτα. Το παιδί μου το ξέρω απ’ έξω και ανακατωτά, το έχω μεγαλώσει εγώ η ίδια και ξέρω ότι αυτό που λένε, που γράφουν είναι όλα ψέματα. Δεν έχει βιάσει και δεν έχει σκοτώσει κανέναν. Ούτε μύγα δεν έχει πειράξει στο παρελθόν» ανέφερε η μητέρα του 37χρονου ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2020 για τον βιασμό 14χρονης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ζάκυνθο. «Δεν έχει μπει φυλακή στο παρελθόν. Είχε μπει για ένα μήνα μόνο, όχι για κλέψιμο και για βιασμό. Για γράψιμο, για δίπλωμα είχε μπει. Είναι το καλύτερο παιδί. Έχει τέσσερα παιδιά και η γυναίκα του περιμένει να γεννήσει. Δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το σκυλί για να μην τους λείψει τίποτα» πρόσθεσε η μητέρα του 37χρονου αποκαλύπτοντας ότι ο γιος της περίμενε το πέμπτο παιδί του.

«Το παιδί μου είναι μάλαμα. Αποκλείεται, το κεφάλι μου κόβω και τα χέρια μου τα βάζω στη φωτιά. Αποκλείεται να το έχει κάνει αυτός. Το έμπλεξαν το παιδί μου, δεν ξέρω γιατί. Γιατί αυτός που πήρε το κοριτσάκι είχε ίδιο αμάξι με τον γιο μου», συνέχισε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της δολοφονίας. «Τα αγαπάει πολύ τα παιδιά. Και τη Βασούλα την αγαπούσε και την ανιψιά μου την αγαπάει», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η γυναίκα του δράστη «έχει πάθει σοκ». «Ούτε αυτή το πιστεύει. Έχει πάθει σοκ και φοβάμαι γιατί εγώ μένω σε ένα χωριό που είμαι έξω. Ψέματα, δεν έχει βιάσει τίποτα, δεν έχει βιάσει κανέναν», συνέχισε και υποστήριξε ότι μεγάλωσε μόνη της τα 6 της παιδιά γιατί ο πατέρας τους ήταν στη φυλακή.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο 37χρονος το 2020

Με το σκεπτικό ότι δεν ήταν ύποπτος τέλεσης νέου αδικήματος αφέθηκε ελεύθερος το 2020 ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής. Είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, από σύνθεση με τρεις γυναίκες δικαστές, σε κάθειρξη εννέα ετών. Πλέον οι τρεις δικαστές είναι υπόλογες για την απόφασή τους να τον αφήσουν ελεύθερο, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του. Ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος επέστρεψε στο σπίτι του. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη. Σημειώνεται ότι ο δράστης και το θύμα του ζούσαν σε πολύ μικρή απόσταση και πρακτικά ο συγκεκριμένος όρος δεν είχε περιεχόμενο. Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρόλα αυτά και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025. Στο μεταξύ ο καταδικασμένος βιαστής ανήλικου κοριτσιού ζούσε κανονικά τη ζωή του και με την απόλυτη αίσθηση ατιμωρησίας, αφού η καταδίκη των εννέα ετών έμενε στα χαρτιά, αποπειράθηκε να επαναλάβει το βιασμό και όταν η Βασιλική του είπε ότι θα μιλούσε στους γονείς της έφτασε να τη σκοτώσει. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την απόφαση του δικαστηρίου της Ζακύνθου, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι του δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, καθώς έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος για την τέλεση νέου αδικήματος, παρότι όταν οδηγήθηκε με την κακουργηματική κατηγορία ενώπιόν τους, για την οποία τον έκριναν ένοχο, δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Συγκλονίζει η μητέρα της 11χρονης

Συγκλονίζει η μητέρα της 11χρονης που δολοφονήθηκε στον Πύργο από τον 37χρονο εξάδελφο και κουμπάρο της, ο οποίος ομολόγησε τον άγριο φόνο. «Ήθελε να γίνει γιατρός χωρίς σύνορα. Έβλεπε τα παιδιά που έπιναν νερό από το χώμα και εκείνη έπινε από βρύση και μου έλεγε θέλω να τα βοηθήσω. Σταμάτησε το όνειρό της στα 11» είπε μιλώντας στην εκπομπή T-Live της τηλεόρασης του Alpha. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της κόρης της: «Είναι πρώτος ξάδελφός μου. Ήμασταν κουμπάροι, ξαδέρφια, δεν περίμενα ότι θα κοιτάξει το παιδί μου πονηρά. Το παιδί μου δεν άξιζε κάτι τέτοιο. Κανένα παιδί δεν αξίζει τέτοιο πόνο. Με τη γυναίκα του ήμασταν παιδικές φίλες, όπως τα κορίτσια τα δικά μου με τα δικά του. Μαζί με τη Βασιλική, τους έχουμε βαφτίσει ένα αγοράκι. Ήμουν στις 20:30 και τα τέσσερα παιδάκια και ο ανιψιός μου. Είχα βάλει ένα πλυντήριο και άπλωσα τα ρούχα. Το παιδί δούλευε και στα χωράφια και με βοηθούσε. Όλα τα έκανε, δεν την άφηνα μόνο να μαγειρέψει. Μετά ήρθε αυτός, 20:40, και του λέω ”τώρα σχόλασες;” και μου λέει ”ναι”. Του είπα ”κάτσε να κάνουμε ένα τσιγάρο”, δεν είχε ξαναέρθει ποτέ μόνος του. Μόνο με τη φίλη μου.

Και του λέει η Βασιλική ο πατέρας μου σας πούλησε το αυτοκίνητο για να πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολείο και μετά πήρε το σφουγγάρι και το έπλενε. Τα παιδιά του ερχόντουσαν μόνα τους στο σχολείο με τα πόδια. Ο πεθερός μου μένει στα 100 μέτρα». Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η μητέρα της 14χρονης την οποία είχε βιάσει ο ίδιος άνθρωπος το 2017. «Ήταν στον σύλλογο και την κοιτούσε πάνω – κάτω. Είχε ένα μηχανάκι μικρό. Και της είπε “πάμε στη θάλασσα να πάρουμε και κάτι να πιούμε;”. Και πάνε και τη βάρεσε και τη βίασε. Την ακούμπησε πίσω, γιατί είχε βράχια, και της χτύπησε το κεφάλι πίσω και έβγαλε λίγο αίμα. Έχασε τις αισθήσεις της και της έβαλε τα χέρια στο λαιμό. Το κοριτσάκι ήταν μικρό τότε. Η κόρη μου είπε στο δράστη ”δεν θα πω τίποτα στον πατέρα μου και στη μάνα μου, άσε με να ζήσω”. Και μόλις την άφησε, ήρθε τρέχοντας και μας το είπε», είπε η γυναίκα στον Alpha για το περιστατικό. Στη συνέχεια, η γυναίκα αναφέρθηκε και στην καταδίκη του 37χρονου: «Δικάστηκε στη Ζάκυνθο και έφαγε 9 χρόνια, δεν ξέρω γιατί δεν μπήκε φυλακή. Ήθελε η κόρη μου να ξεχαστεί, δεν ήθελε άλλη ντροπή. Πήγα εγώ με τον πατέρα της στο δικαστήριο».

Exit mobile version